Acasa Piata Auto Volkswagen e aproape sa dea unda verde productiei de serie a conceptului de inspiratie retro Bulli

Volkswagen e aproape sa dea unda verde productiei de serie a conceptului de inspiratie retro Bulli

de Redactia 0-100.ro

Volkswagen Bulli (sursa - HotNews)

Volkswagen se gandeste in mod serios sa produca in serie un model derivat din conceptul de inspiratie retro Bulli prezentat in primavara la salonul de la Geneva, noteaza revista britanica Autocar, citand surse din compania germana. Bulli este o interpretare moderna a legendarului model Microbus din anii 60′, iar alaturi de Beetle, acest MPV ar putea atrage clienti dornici de masini cu aspect retro si tehnologie de ultima ora. Daca e sa fie produs in serie, Bulli ar urma  sa fie fabricat in Mexic, insa nu mai devreme de 2014.

Volkswagen se gandeste in mod serios sa produca in serie Bulli pentru a profita, la fel ca in cazul Beetle, de existenta unor clienti de nisa care vor masini cu aspect retro dar cu tehnologie de ultima ora.

Ca si concept, Bulli a fost prezentat in primavara la salonul auto de la Frankfurt avand propulsie electrica, autonomie de pana la 300 km, viteza maxima de 140 km/h si o acceleratie de la 0, la 100 km/h in 11,5 secunde.

Volkswagen spunea ca modernul Bulli poate fi propulsat si de motoare turbo pe benzina de 1 litru si 1,4 litri pentru cei care nu doresc varianta electrica si care vor o autonomie mai mare.

Daca se va decide sa fie produs in serie, Bulli va fi asamblat la uzina din Puebla (Mexic) unde e produs si noul Beetle.

Bulli are circa patru metri lungime (cam ca un Polo) si are spatiu pentru cinci persoane. Walter da Silva, designerul sef al Volkswagenn, spunea recent ca – desi nu mai este loc in gama pentru inca un MPV – ideea de a produce Bulli este buna fiindca s-ar adresa unui alt tip de public, unul interesat nu doar de aspectul practic, ci si de aerul retro.

Lasa un comentariu