Acasa General Motors General Motors va utiliza baterii de propulsie furnizate de 123 Systems pentru viitoare automobile

General Motors va utiliza baterii de propulsie furnizate de 123 Systems pentru viitoare automobile

de Adrian Mitrea

Energy Pack 123 Systems (sursa - A123 Systems)
Energy Pack 123 Systems (sursa - A123 Systems)

General Motors (GM) a agreat un contract de productie cu A123 Systems, dezvoltator si producator al bateriilor si sistemelor avansate litiu-ion NanophosphateY pentru pachete de baterii complete, acestea urmand sa fie utilizate in cadrul viitoarelor autovehicule electrice GM care vor fi comercializate pe piete internationale, au anuntat companiile.

Contractul include productia de celule de nanofosfat avansate si componente electronice complet integrate. Modelele si marcile de autovehicule in cauza vor fi anuntate ulterior, potrivit GM.

Baterii A123 Systems au propulsat vehiculul electric Buckeye Bullet Electric Streamliner care a atins viteza de 495 km/h.

Echipele de ingineri GM specializati in domeniul bateriilor au testat si validat compozitia chimica a bateriei A123 in cadrul laboratorului Global Battery Systems al companiei din Warren, Michigan.  Echipe provenind din ambele companii se vor ocupa acum incolo de realizarea calibrarilor si a sistemelor de control software pentru sistemul de baterii care este pregatit pentru lansarea in productie.

„Compania GM se angajeaza sa ofere o gama completa de autovehicule electrificate, fiecare dintre acestea necesitand specificatii diferite in ceea ce priveste bateria. (…) Lucram cu diversi dezvoltatori de baterii si tehnologia avansata litiu-ion cu nanofosfat a companiei A123 ofera performante ideale pentru o utilizare viitoare in cadrul unui autovehicul electrificat”, a declarat Micky Bly, director executiv al departamentului international de Sisteme Electrice, Infotainment si Electrificare in cadrul GM, intr-un comunicat de presa.

Acest contract are la baza contractele de dezvoltare existente intre GM si A123 concentrate pe tehnologia de ultima generatie pentru bateriile litiu-ion, atat la nivelul celulei cat si al sistemului.

Presedintele GM Europa, Nick Reilly, declara recent pentru 0-100.ro ca GM vrea sa reduca cu 50% costurile cu bateriile pentru viitoarea generatie a Opel Ampera. Cu alte cuvinte la viitoarele generatii de masini electrice si electrificate.

General Motors este unul dintre cei mai mari producatori de autovehicule din lume si a luat fiinta in anul 1908. Cu sediul central in Detroit, GM are peste 208.000 de angajati in toate regiunile importante ale lumii si activeaza in peste 120 de tari.  GM si partenerii sai strategici produc autoturisme si camioane in 30 de tari, comercializandu-le si asigurand lucrari de service pentru aceste autovehicule sub urmatoarele marci: Baojun, Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, Daewoo, Holden, Isuzu, Jiefang, Opel, Vauxhall si Wuling. Cea mai mare piata nationala a GM este China, urmata de Statele Unite ale Americii, Brazilia, Marea Britanie, Germania, Canada si Italia.

A123 Systems dezvolta si produce baterii si sisteme de baterii litiu-ion avansate pentru transport, servicii pentru retele electrice si piete comerciale. Infiintata in 2001 si avand sediul in Massachusetts, compania A123 Systems a construit tehnologia proprie a electrodului la nanoscala pe baza descoperirilor initiale ale Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT).

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre