Acasa Honda Honda prezinta in toamna la Frankfurt noua generatie Civic

Honda prezinta in toamna la Frankfurt noua generatie Civic

de Vlad Barza

Honda Civic 2012 (sursa - Honda)

Honda va prezenta in toamna la Frankfurt noua generatie Civic hatchback, modelul urmand sa ajunga pe piata europeana la inceput de 2012, a anuntat producatorul. Niponii spun ca atat calitatea, cat si confortul au fost imbunatatite „in mod dramatic” fata de generatia precedenta si adauga ca si costurile de intretinere vor fi ma mici.

Honda spune ca a noua generatie Civic a fost proiectata pentru Europa si testata pe drumurile europene. Masina va intra pe piata la inceput de 2012, dar premiera mondiala va fi pe 13 septembrie, la salonul auto de la Frankfurt.

Honda a confirmat ca noul Civic, la fel ca si viitoarea generatie CR-V, urmeaza a fi construit la uzina din Swindon, Marea Britanie. Productia Civic va incepe la finalul acestui an, iar din toamna lui 2012 intra pe liniile de asamblare si noul CR-V.

Prima generatie Civic s-a lansat in 1972, iar din cele opt lansate pana acum s-au vandut in total 20 de milioane de exemplare pe plan mondial. Generatia din prezent s-a lansat in ianuarie 2006, este produsa in 14 uzine si se vinde in 160 de tari.

Honda a livrat 113 masini Civic in Romania in primul semestru, cu 31% mai putin decat in perioada similara din 2010. Preturile Civic in cinci usi pornesc de la circa 18.000 euro.

Lasa un comentariu