Acasa Industrie VIDEO: Autoritatile americane sunt ingrijorate de numarul mare de copii ce au murit uitati in masini lasate la soare

VIDEO: Autoritatile americane sunt ingrijorate de numarul mare de copii ce au murit uitati in masini lasate la soare

de Vlad Barza

(sursa eBay)

Autoritatea de Siguranta a Traficului din SUA (NHTSA) a demarat o campanie gandita sa limiteze numarul de copii care mor uitati in masini pe vreme extrem de calda, noteaza Bloomberg. Anul trecut,  49 de copii sub 14 ani au murit de hipertermie in masini, iar anul acesta alti 21 si-au pierdut viata, astfel ca e nevoie de o campanie care sa atraga atentia asupra acestui pericol.

NHTSA a inceput organizarea unor mese rotunde unde participa atat producatori de scaune auto, cat si reprezentanti ai dealerilor, dar mai ales clienti. Autoritatea spune ca parintii trebuie sa constientizeze ca este un real pericol sa-si lase copii in masini pe vreme caniculara si  atrage atentia asupra numarului mare de victime.

Datele arata ca obiectele dintr-o masina lasate in soare la 26 de grade pot ajunge sa se incalzeasca la 51 de grade in decursul unei ore, astfel ca pericolul de supra-incalzire este cat se poate de real, nu o exagere.

Recomanadarea principala este ca parintii sa fie mai vigilenti si sa nu lase copii nesupravegheati langa masini, mai ales cand afara este extrem de cald.

Statisticile arata ca nu toti copii decedati in aceste conditii au fost uitati de parinti in vehicule. Unii s-au incuiat din joaca fara stirea adultilor, iar in cateva cazuri au fost lasati intentionat in vechicule.

Lasa un comentariu