Acasa Poze Spion Prima fotografie cu Renault Twingo restilizat, masina ce debuteaza oficial in toamna

Prima fotografie cu Renault Twingo restilizat, masina ce debuteaza oficial in toamna

de Adrian Mitrea

Renault Twingo facelift 2011 (sursa - autoweek.nl)

Prima fotografie cu versiunea restilizata (facelift) a Renault Twingo a aparut pe internet cu mai bine de doua luni inainte de prezentarea oficiala a masinii, la Salonul Auto de la Frankfurt (13-25 septembrie). Automobilul are partea frontala complet schimbata, dupa cum reiese din prima fotografie publicata de autoweek.nl.

Aceasta generatie a Renault Twingo aflata pe piata in prezent a fost lansata in 2007 si nu a suferit modificari substantiale pana in prezent. In acest an debuteaza versiunea restilizata, iar in 2013-2014 va fi lansata o noua generatie, dezvoltata de Renault impreuna cu Daimler.

„Succesorul smart ForTwo, un nou model de smart cu patru locuri (probabil noul ForFour – n.r.) si urmatoarea generatie a Renault Twingo vor fi dezvoltate plecand de la o arhitectura comuna, dezvoltata in parteneriat. Toate masinile vor fi foarte diferite in materie de design. O caracteristica principala a noii arhitecturi va fi sistemul unic de tractiune pe rotile din spate folosit de actualele masini smart”, se arata in parteneriatul semnat de Renault si Daimler in aprilie 2010.

Exprimarea lasa loc interpretarilor, probabil voit. Se intelege ca platforma respectiva va avea tractiune spate, ceea ce ar presupune ca si Twingo va beneficia de acelasi tip de tractiune. Am putea asista astfel la nasterea Renault-ului de mici dimensiuni cu tractiune spate.

Oricum, este posibil orice scenariu in acest moment, inclusiv ipoteza ca noua platforma tehnica sa suporte tractiune fata, dar si spate. In lipsa unor informatii oficiale in acest sens, exista o multime de speculatii in presa auto internationala.

0-100.ro a testat versiunea Miss Sixty a actualului Renault Twingo. Poti citi testul complet aici sau vedea doar varianta video (mai scurta) mai jos.

Lasa un comentariu