Renault a investit 30 milioane euro din 2007 incoace pentru a moderniza Matrite Dacia si pentru a-i creste capacitatea de productie de sapte ori, a anuntat grupul auto francez. Concret, Matrite Dacia realizeaza matritele care sunt utilizate pentru a transforma tabla in piese de caroserie (aripi, capote, etc…) pentru masini si, la nivel mondial, este singura entitate din Grupul Renault care face utilaje pentru presaj.
Chiar daca este singurul producator de matrite din Grup, Matrite Dacia nu este furnizorul exclusiv de utilaje pentru presaj al marcilor Renault, Nissan si Dacia pentru ca in Franta, de exemplu, acest serviciu este externalizat.
Cei 30 de milioane de euro au fost folositi pentru cresterea cu 60% a suprafetei atelierelor, pentru cumpararea de echipamente performante, reamenajarea fluxului de productie si formarea angajatilor. La nivel mondial Matrite Dacia a devenit una cele mai bine dotate companii care fabrica matrite, iar in Romania poseda singura presa de 2.400 tone forta din tara.
„Dacia se poate mandri ca printre filialele sale are singura entitate din Grupul Renault care concepe si fabrica utilaje de presaj, clientii sai fiind uzinele din Alianta Renault – Nissan. Matrite Dacia completeaza gama de competente necesare unui constructor auto, de la conceperea de produse si procese specifice industriei auto, de la inginerie la realizarea utilajelor, fabricarea vehiculelor si vanzarea acestora”, a declarat Jerome Olive, directorul general al Automobile Dacia si al Grupului Renault Romania, intr-un comunicat de presa.
Angajatii de la Matrite Dacia au ca misiune conceperea proceselor de fabricatie, realizarea studiilor, preliminare dar si a utilajelor si finisarea lor cu ajutorul preselor. Ei asigura si punerea in functiune a utilajelor in uzine.
„Am pornit in 2007 de la o structura existenta la Dacia si am reusit, prin investitii si formari ale angajatilor in intern, in cadrul Aliantei, sa evoluam si sa trecem de la fabricarea de piese de structura, putin pretentioase, la piese de aspect – de exemplu panourile de usi sau aripile – care sunt mai greu de realizat si pentru care calitatea trebuie sa fie mai ridicata”, a declarat directorul general al Matrite Dacia, Mostafa El-Mouatassim.
Uzinele din Romania, Maroc, India, Turcia, Slovenia, Argentina, Brazilia, Franta si Spania au si fost deja dotate cu utilaje concepute la Matrite Dacia.
Cifra de afaceri a Matrite Dacia a fost de peste 7,5 milioane euro in 2010, iar exporturile au reprezentat 90% din aceasta.
Matrite Dacia in cifre:
- suprafata de peste 17.000 metri patrati;
- 9.000 metri patrat construiti pentru ateliere;
- 222 angajati, dintre care 98% romani.