Acasa Curiozitati Politia din New York se doteaza cu masini reincarcabile la priza

Politia din New York se doteaza cu masini reincarcabile la priza

de Adrian Mitrea

Chevrolet Volt in dotarea NYPD (sursa - autoblog.com)

Politia din New York, celebra NYPD (New York Police Department), se doteaza cu masini reincarcabile la priza. Este vorba despre 50 de automobile electrice cu generator pe benzina Chevrolet Volt, zece unitati Ford Transit Connect 100% electrice si zece vehicule pur electrice Navi-star „E-star”, au anuntat autoritatile locale americane.

Cele 70 de masini reincarcabile la priza ce vor intra in dotarea NYPD se alatura altor 360 de vehicule electrice utilizate de alte structuri administrative ale orasului. Toate autovehiculele eco sunt si vor fi folosite deocamdata pentru misiuni care nu reprezinta urgente.

Autoritatile din celebrul oras american spun ca prin utilizarea noilor masini vor scadea emisiile poluante ale flotei de masini a Politiei.

Dintre masinile electrice care vor purta insemnele politiei in New York, doar Chevrolet Volt este confirmat pentru comercializare in Europa, la un pret de 41.950 euro in Germania.

Masinile Chevrolet Volt dispun de un sistem de propulsie electric ce dezvolta 150 Cai Putere (CP)/111 kW si un cuplu maxim de 370 Newton-metru. Daca au fost complet incarcate, timp de trei ore la o priza de 220-230 V, bateriile litiu-ion de 16 kWh pot asigura energia necesara pentru parcurgerea a 40 pana la 80 de kilometri.

Un motor pe benzina cu rol de generator asigura energie trenului de rulare electric pentru inca 450 de kilometri, astfel ca Volt si Ampera pot parcurge un total de pana la 500 de kilometri fara sa fie nevoie de realimentare cu energie electrica sau benzina.

Lasa un comentariu