Acasa Romania Taxa de la Fetesti-Cernavoda se reduce de la 11 la 5 lei, iar drumul spre mare va reveni pe traseul normal

Taxa de la Fetesti-Cernavoda se reduce de la 11 la 5 lei, iar drumul spre mare va reveni pe traseul normal

de Adrian Mitrea

(sursa - 0-100.ro)

Vesti bune pentru soferii care merg la mare: taxa de trecere a podului Fetesti-Cernavoda se va reduce in urmatoarele zile, probabil pana in 15 iulie, de la 11 lei la 5 lei pentru autoturisme. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anuntat sambata, 9 iulie, ca vineri a semnat un ordin pentru ca taxa de traversare a podului sa fie redusa si a spus ca se asteapta ca trecerea la noile tarife sa se faca in cateva zile. In plus, la sfarsitul lunii iulie traficul spre mare se va relua pe traseul normal, in prezent traficul fiind deviat prin orasul Cernavoda.

„Ieri am semnat un ordin pentru reducerea taxei de la 11 lei la 5 lei”, a spus ministrul, intr-o interventie in direct pe postul de televiziune Antena3.

Taxa pentru traversarea podului Fetesti-Cernavoda a fost reintrodusa in august 2009, dupa o perioada in care a fost suspendata. Atunci taxa pentru motociclete era de 7 lei, pentru autoturisme de 10 lei, iar vehiculele comerciale, microbuzele si autobuzele cu masa maxima autorizata mai mica 12 tone 35 lei.

In iulie 2010 taxa a crescut cu un leu pentru motociclete si autoturisme (de la 7 la 8 lei, respectiv de la 10 la 11 lei) si cu 13 lei (la 48 lei) pentru vehiculele maxima autorizata de pana la 12 tone.

Ministrul nu a precizat care vor fi noile tarife pentru celelalte categorii de vehicule in afara de autoturisme.

1 comentariu

Andrei 9 iulie 2011 - 20:09

oricum era aberat de scump… sa fim seriosi, intr-o tara ca romania, cu veniturile noastre, sa iei 22 de lei numai pe taxa de pod pentru un mers la mare mi se pare enorm

Reply

Lasa un comentariu