Acasa Th!nk O firma turca vrea sa salveze producatorul de masini electrice Think

O firma turca vrea sa salveze producatorul de masini electrice Think

de Radu Preda
Masina electrica Think City (sursa - HotNews)
Masina electrica Think City (sursa - HotNews)

Grupul turc de investitii BD Otomotive este in negocieri avansate pentru a salva producatorul norvegian de masini electrice de clasa mica Think Global de la faliment, scrie Automotive News. Think a fost de mai multe ori aproape de faliment in istoria de doua decenii, insa saptamana trecuta si-a anuntat falimentul. Compania, care nu a avut vanzari mari, a fost printre primele care a comercializat masini electrice, intr-o vreme cand acestea nu erau la moda.

“Intentiile noastre sunt simple – sa scoatem marca auto Think din faliment si sa o facem abordabila pentru piata europeana de masini electrice, pentru care a fost de fapt proiectata. Avem capacitati de productie si reteaua de vanzari care sa faca asta. Vrem sa lansam noi platforme”, a declarat Osman Boyner, presedintele BD Otomotive.

Think a optat pentru faliment pe 22 iunie dupa ce planul de recapitalizare si restructurare a esuat.

Otomotive BD detine si opereaza facilitati de productie in Turcia si Italia, care transforma vehicule comerciale usoare pe combustibil in masini electrice. Compania asambleaza si pachete de baterii auto si are o fabrica de reciclare a bateriilor litiu-ion.

Grupul turc detine si opereaza statii de incarcare in Turcia si este un distribuitor al masinilor Fisker Automotive.

Productia europeana a modelului de oras Think City a fost oprita in luna martie. Anul trecut, au fost comercializate 1.043 de unitati ale modelului de clasa mica.

In 2008, criza financiara aproape a distrus activitatea marcii Think, insa compania a gasit investitori noi si a repornit productia in 2009. Think a fost detinuta de Ford, de la jumatatea anului 1999 pana in ianuarie 2003.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre