Acasa Subaru Subaru va lansa trei noi modele si un automobil hibrid in urmatorii cinci ani

Subaru va lansa trei noi modele si un automobil hibrid in urmatorii cinci ani

de Adrian Mitrea

Subaru Impreza 2011 (sursa - Subaru)

Fabricantul masinilor Subaru, Fuji Heavy Industries, a anuntat ca marca auto nipona va lansa trei noi modele si un automobil hibrid in urmatorii cinci ani si isi propune ca in urmatorii zece ani sa ajunga la vanzari anuale de un milion de masini, de la mai putin de 650.000 unitati estimate pentru anul fiscal curent, care se incheie la 31 martie 2012.

Unul dintre automobile este dezvoltat in parteneriat cu Toyota si este un coupe cu tractiune spate. Designul final al masinii si alte specificatii nu sunt cunoscute, dar Fuji Heavy Industries spune ca automobilul sport va fi lansat in prima parte a anului 2012.

Masina hibrida va fi lansata in 2013, potrivit constructorului auto. In urmatorii cinci ani Subaru vrea sa reduca cu 30% media consumului de carburant al automobilelor sale.

Nu reiese clar daca automobilul hibrid va fi un al patrulea pe care il pregateste compania sau daca va reprezenta o varianta a unuia dintre cele trei modele noi.

Din 2012, toate masinile de oras sub marca Subaru vor fi produse de catre Daihatsu. Subaru va continua parteneriatul pe care il are cu Toyota, acela de a produce modelul Toyota Camry in uzina din Indiana – aceasta pe langa coupe-ul dezvoltat in comun.

Lasa un comentariu