Acasa Morgan Morgan are 480 de comenzi pentru modelul cu trei roti Threewheeler, care ar putea ajunge sa reprezinte 50% din vanzari

Morgan are 480 de comenzi pentru modelul cu trei roti Threewheeler, care ar putea ajunge sa reprezinte 50% din vanzari

de Radu Preda

 

Morgan Threewheeler 2011 (sursa - Morgan)

Morgan, producatorul auto britanic de masini de inalta performanta, a primit 480 de comenzi pentru modelul cu trei roti Threewheeler pe care a anuntat ca il va fabrica incepand de anul acesta, informeaza autocar.co.uk. Morgan spera ca vanzarile sa ajunga in acest an la 1.000 de unitati, cu ajutorul noului model cu trei roti, dupa ce anul trecut compania a fabricat si comercializat 740 de unitati.

Modelul Threewheeler original a fost produs intre anii 1909 si 1953 si vandut in 30.000 de unitati. Morgan spera ca versiunea moderna a acestui tip de vehicul sa consolideze pozitia marcii pe piata masinilor minimale de performanta.

Threewheeler va costa sub 34.000 euro. Triciclul dispune de un motor de motocicleta Harley-Davidson, de 1,8 litri, ce dezvolta 100 Cai Putere (CP), cuplat la o cutie de viteze manuala cu cinci trepte preluata de la Mazda5.

Astfel echipat, modernul Threewheeler poate atinge 100 km/h in 4,5 secunde si o viteza maxima de 185 km/h.

Majoritatea comenzilor pentru modelul britanic vin din strainatate, a spus Charles Morgan, directorul companiei, care considera ca Threewheeler va avea cautare si peste 100 de ani.

Morgan a mai spus ca marca va avea cate un model nou in fiecare an.

Morgan Threewheeler 2011 (sursa - Morgan)

Lasa un comentariu