Acasa Saab Din rau in mai rau – Saab nu mai are bani sa-si plateasca angajatii

Din rau in mai rau – Saab nu mai are bani sa-si plateasca angajatii

de Vlad Barza

Sigla Saab (sursa - 0-100.ro)

Producatorul auto suedez Saab a anuntat ca nu mai are bani sa-si plateasca angajatii si nici nu poate garanta ca va gasi banii necesari. Compania detinuta de olandezii de la Spyker discuta cu mai multi parteneri, in special din China, iar reluarea productiei a tot fost amanata din cauza ca nici furnizorii nu si-au primit banii.

Saab spune ca nu mai poate palti salariile angajatilor, adauga ca discuta pentru a incheia o serie de parteneriate, insa subliniaza ca nu e sigur ca se va putea gasi o solutie favorabila.

Saab a avut productia oprita de la inceput de aprilie pana la final de mai, a reluat-o cu greu, insa pe 20 iunie a oprit-o din nou, tot din lipsa de fonduri. In tot acest timp, compania a semnat intelegeri preliminare cu doua companii chineze: Zhejian Youngman si Pang Da care au promis investitii de peste 200 milioane euro.

Deocamdata nimic nu se poate concretiza fiindca cele doua companii chineze trebuie sa obtina aprobarea autoritatilor din Europa si mai ales din tara de origine, lucru destul de complicat.

comenteaza si pe saab-romania

Lasa un comentariu