Acasa Industrie MINI Rocketman, in pericol din cauza costurilor

MINI Rocketman, in pericol din cauza costurilor

de Adrian Mitrea

MINI Rocketman (sursa - MINI)

Conceptul MINI Rocketman, prin care constructorul auto britanic detinut de BMW isi anticipeaza reintoarcerea la ideea originala MINI – masini cu adevarat mici – ar putea sa nu vada lumina liniiilor de asamblare din cauza costurilor si a lipsei de capacitate de productie, potrivit unor surse oficiale citate de Automotive News Europe.

„Nu va fi usor sa iasa o afacere profitabila din Rocketman”, a spus un executiv BMW, iar un altul a declarat: „in prezent nu avem suficienta capacitate de productie in uzina din Oxford”.

Aceste declaratii vin in contextul in care BMW a anuntat recent ca va investi, in urmatorii trei ani, peste 500 milioane de lire pentru productia noilor modele de MINI in Marea Britanie si pentru fabrica de motoare.

click aici pentru galeria foto

Din anul 2000 incoace, de cand a fost cumparat de BMW, producatorul auto britanic MINI a lansat masini din ce in ce mai mari, insa prin conceptul Rocketman, prezentat la Salonul Auto de la Geneva, in martie, marca isi anunta intentiile de a se intoarece la radacini. Rocketman are trei usi si poate gazdui maximum trei pasageri. Conceptul are 3.419 mm lungime, fiind cu doar cativa centimetri mai mare decat modelul original lansat initial in 1959. Masina are 1.907 mm latime si 1.398 mm inaltime.

Desi este un concept, si prin urmare nu va ajunge vreodata in productia de serie exact cum arata in fotografii, MINI Rocketman sugereaza faptul ca este posibila introducerea unui nou model in gama, ca tribut adus originalului.

Anul 2011 este plin pentru MINI. Urmeaza sa fie lansat MINI Roadster pana la sfarsitul acestui an, iar in 2012 este asteptat MINI Paceman, versiunea cu trei usi a crossover-ului Countryman.

Lasa un comentariu