Acasa Tesla Motors Tesla Motors confirma numele viitorului sau model, Model X, si anunta oficial anul lansarii sale, 2013

Tesla Motors confirma numele viitorului sau model, Model X, si anunta oficial anul lansarii sale, 2013

de Adrian Mitrea

Informatii Tesla Model X (sursa - Tesla Motors)

Tesla Motors, compania americana care produce cele mai avansate masini electrice din lume, a confirmat numele celui de-al treilea automobil al sau, un crossover, denumit Model X, si a anuntat oficial anul lansarii lui, 2013. In prezent, singurul automobil din gama Tesla Motors este Tesla Roadster, iar din 2012 va fi produs al doilea automobil al marcii, denumit Model S.

„In prezent lucram la concept, design si finantare pentru crossover-ul Model X, care va ajunge pe strazi spre sfarsitul anului 2013”, se arata in cel mai recent newsletter pe care Tesla Motors l-a trimis de curand clientilor si fanilor marcii.

Este pentru data cand compania anunta oficial numele celui de-al treilea model al sau, iar anul lansarii este de asemenea o noutate. In declaratii mai vechi, seful Tesla Motors, Elon Musk, a lasat sa se inteleaga ca producatorul auto va lansa un SUV-crossover in 2014 si a sugerat ca s-ar putea numi Model X.

Singurul automobil Tesla aflat la vanzare, Tesla Roadster, are un pret de circa 100.000 dolari. Masina sport accelereaza de la 0 la 100 km/h in mai putin de 4 secunde si este singurul automobil electric din lume aflat in productia de serie a carui autonomie este mai mare de 300 km. Recordul este 501 kilometri parcursi cu un singur „plin” de baterie. Omul de afaceri Ion Tiriac s-a declarat „stupefiat” de performantele acestei masini.

click aici pentru galeria foto cu Tesla Roadster

Sedanul Tesla Model S va avea un pret semnificativ mai mic, cuprins intre 50.000 si 60.000 dolari, in functie de nivelul de echipare si pachetul de baterii ales. Mai multe despre Model S poti afla de aici, din trei clipuri prin care compania prezinta tehnologia din spatele masinii.

click aici pentru galeria foto cu Tesla Model S

Inca nu exista indicii pentru pretul pe care-l avea Model X, insa este de asteptat ca masina sa coste tot de la 50.000 dolari.

 

Lasa un comentariu