Acasa Daimler Daimler si Linde creeaza in Germania o retea de statii de alimentare pentru masinile cu hidrogen

Daimler si Linde creeaza in Germania o retea de statii de alimentare pentru masinile cu hidrogen

de Radu Preda

Mercedes F-CELL (sursa - Daimler)

Producatorul german de masini Daimler si furnizorul de gaze industriale Linde intentioneaza sa investeasca zeci de milioane de euro intr-o retea de statii de alimentare cu hidrogen in Germania pentru vehiculele cu celule de combustibil pe baza de hidrogen, in urmatorii trei ani, potrivit Automotive News.

Cele 20 de statii de alimentare cu hidrogen care se adauga vor tripla numarul celor existente in Germania.

Orasele alese sunt Stuttgart, Berlin si Hamburg, precum si alte doua zone inca neanuntate. Noua retea de statii de alimentare va permite germanilor sa conduca vehicule alimentate cu hidrogen in toata tara.

Daimler, Toyota, Ford si General Motors sunt printre putinii producatori care dezvolta vehicule cu celule de combustibil. Aceste masini nu sunt privite ca fiind promitatoare din cauza costurilor mari de productie si din cauza nevoii de a construi o retea mare de statii de incarcare ce sunt mult mai scumpe decat prizele pentru masini electrice.

Linde si Daimler, precum si companiile EnBW, OMV Austria si Total Franta, sunt implicate in crearea unei retele cu statii de alimentare cu hidrogen, care va ajunge din Alpi pana la Marea Nordului.

Lasa un comentariu