Acasa Industrie Constructorii auto chinezi au plecat la vanatoare de ingineri in Germania

Constructorii auto chinezi au plecat la vanatoare de ingineri in Germania

de Radu Preda

Camioneta Dongfeng (sursa - Dongfeng)

Doi producatori auto din China, BAIC (Beijing Automotive Industry Holding) si Dongfeng, au inceput recrutari de ingineri in Germania, pentru a-si extinde operatiunile, scrie Automotive News. Este pentru prima data cand companii auto din China merg in Germania pentru a cauta ingineri.

O echipa de chinezi condusa de presedintele BAIC, Han Yonggui, a organizat in luna mai din acest an targuri de joburi in Stuttgart, Munchen si Aachen pentru a recruta intre 60 si 100 de ingineri studenti. Dongfeng a gasit in Munchen 50 de inginerii etnici chinezi care lucrau in Germania.

Anterior, BAIC si Shanghai Automotive au organizat evenimente similare in Detroit.

BAIC, Dongfeng si SAIC si-au lansat propriile branduri si modele, fiind in continua dezvoltare. Tendinta de expansiune a companiilor auto din China a devenit tot mai evidenta in ultimul an, cand, pentru prima data un constructor auto din China, Geely, cumpara o marca de renume mondial, Volvo.

Si Saab tot in China vede salvarea.

Pe langa asta companiile chineze au in derulare investitii majore in industria auto europeana, cum ar fi un centru de design in Marea Britanie si cu siguranta vor urma si altele.

Lasa un comentariu