Acasa Piata Auto Guvernul amana o decizie privind taxa auto pe saptamana viitoare, din motive juridice. Situatia ramane neclara

Guvernul amana o decizie privind taxa auto pe saptamana viitoare, din motive juridice. Situatia ramane neclara

de Adrian Mitrea

Motor (sursa - Fiat)

Guvernul a amanat modificarea taxei auto pentru saptamana viitoare, din „motive juridice”, au declarat pentru 0-100.ro surse din cadrul Executivului. Pana atunci situatia ramane neclara, in contextul in care ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anuntat in ultimele zile ca urmareste ca taxa auto modificata sa fie aplicabila tuturor masininilor care nu au fost taxate pana acum. „Ministerul Mediului si cel al Justitiei discuta multiple variante”, a spus premierul Boc la finalul sedintei de Guvern. Ce modificari exacte va suferi legislatia si eventuala reducere anuntata pentru taxa auto raman in aer inca o saptamana.

Premierul Boc a confirmat la finele sedintei de Guvern ca nu s-a ajuns la un consens in legatura cu noua taxa auto. „Ministerul Mediului si Ministerul Justitiei discuta multiple variante asupra formei si continutului taxei. Nu va pot da mai multe detalii pana cele doua ministere nu-si vor finaliza discutiile”, a spus Emil Boc.

Se pare ca modificarile propuse de Ministerul Mediului au implicatii juridice care au impiedicat ajungerea la o varianta finala a mult discutatei taxe.

De la introducerea ei, la 1 ianuarie 2007, taxa auto a suferit o sumedenie de modificari, toate impuse de UE. Aici poti citi pe larg despre istoria taxei.

Cititorii 0-100.ro au atras atentia ca noua formula a taxei auto creaza confuzie si ca poate bloca piata. Unele dintre problemele ridicate de cititori pot fi gasite aici.

Lasa un comentariu