Acasa Piata Auto Taxa auto in noua forma va fi platita de vanzator pentru masinile aduse inainte de 2007

Taxa auto in noua forma va fi platita de vanzator pentru masinile aduse inainte de 2007

de Vlad Barza
Laszlo Borbely (sursa - HotNews)
Laszlo Borbely (sursa - HotNews)

Taxa de prima inmatriculare in noua forma propusa de Guvern va fi platita de proprietarii tuturor masinilor aduse in tara inainte de 1 ianuarie 2007 sau dupa aceasta data in cazul in care pentru masina nu s-a platit taxa in vechea ei forma, banii urmand sa fie dati de catre vanzator la prima vanzare, a spus minstrul mediului, Laszlo Borbely, citat de MEDIAFAX. El nu a dat mai multe amanunte care sa clarifice numeroasele intrebari existente, insa la ele se va raspunde dupa sedinta de Guvern de miercuri.

Noua forma a taxei auto va viza toate masinile aduse in tara inainte de 1 ianuarie 2007 pentru care nu s-a platit taxa. Taxa va fi platita de vanzator la momentul la care se va face tranzactia„, a declarat, marti, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Borbely a refuzat sa dea mai multe detalii despre acest subiect, spunand ca o decizie finala in acest sens va fi luata in sedinta de Guvern de miercuri.

Liderii coalitiei au mandatat Guvernul sa impuna plata taxei auto la prima vanzare a masinilor inmatriculate in tara inainte de intrarea in vigoare a acesteia, cuantumul cu care va fi redusa taxa urmand sa fie decis de Executiv, Borbely declara ca reducerea medie va fi de circa 20 – 30%

Taxa va ramane, va fi introdusa in plus aceasta obligatie pentru masinile inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, ca la prima vanzare sa se plateasca taxa de prima inmatriculare si deoarece, evident, intra o anumita categorie de cetateni care trebuie sa plateasca taxa atunci cand cumpara o asemenea masina, ne-am gandit sa reducem putin din procentul taxei de prima inmatriculare. Cat va fi? Vom decide in sedinta de miercuri. Eu am propus ca intre 20 si 30%, dar vom decide in sedinta de Guvern de miercuri‘, declara luni ministrul Borbely.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre