Acasa Piata Auto Balbaiala la ministerul Mediului: Taxa auto in noua formula va trebui platita de cumparator, nu de vanzator

Balbaiala la ministerul Mediului: Taxa auto in noua formula va trebui platita de cumparator, nu de vanzator

de Vlad Barza
Laszlo Borbely (sursa - Agerpres)
Laszlo Borbely (sursa - Agerpres)

La cateva ore dupa ce agentiile de presa au dat o stire in care ministrul Borbely era citat ca spunand ca in noua formula a taxei auto, vanzatorul va trebui sa achite cuantumul taxei, ministerul mediului revine si spune ca declaratia a fost interpretata eronat, iar taxa pentru masinile inmatriculate inainte de 2007 se plateste de catre cumparator, si nu de vanzator, in momentul cand masina isi schimba proprietarul.

Iata cum suna comunicatul Ministerului Mediului.

Referitor la declaratia ministrului Mediului si Padurilor care a aparut in presa privind faptul ca taxa de prima inmatriculare ar putea fi platita la toate masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007, pentru care nu s-a facut acest lucru, plata urmand a se face de catre vanzatorul autovehiculului￯, precizam ca aceasta declaratie a fost preluata si interpretata eronat. Raspunzand unei intrebari, ministrul Mediului si Padurilor a declarat ca taxa se plateste si pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007, in momentul in care acestea sunt vandute. Precizam ca taxa auto trebuie platita de catre cumparator, asa cum prevede OUG50/2008, modificata in decembrie 2010.”

 

Trist este ca Ministerul Mediului a venit cu precizari legate de taxa auto doar in astfel de circumstante legate de neintelegeri, insa pana acum modificarile anuntate „cu picatura” nu au facut decat sa nedumereasca si sa sa supere publicul care nu mai intelege nimic din ce va fi cu taxa auto, dovada si comentariile postate la stirea la care face referire si ministerul.

Coalitia de guvernare a aprobat, luni, in sedinta, extinderea taxei auto si pentru masinile inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, la vanzarea acestora, urmand ca Guvernul sa decida modificarea in sedinta de miercuri.

In sedinta de guvern de saptamana trecuta, ministrul Mediului a propus reducerea cu 20-30% a taxei de prima inmatriculare.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre