Acasa Siguranta Auto VIDEO: Nissan Leaf, primul automobil electric care obtine numarul maxim de stele la testele Euro NCAP

VIDEO: Nissan Leaf, primul automobil electric care obtine numarul maxim de stele la testele Euro NCAP

de Adrian Mitrea

 

Nissan Leaf la Euro NCAP (sursa - Euro NCAP)

Masina electrica Nissan Leaf a obtinut cinci stele din cinci posibile la testele de siguranta Euro NCAP, devenind astfel primul automobil cu propulsie electrica ce obtine punctaj maxim pentru protectia pasagerilor in caz de accident. Automobilele conventionale Ford Focus, Volvo V60, Peugeot 508, Citroen DS4 si Lexus CT200h au obtinut si ele cinci stele din cinci, a anuntat Euro NCAP.

„Nissan Leaf are un pachet de baterii cu un design special, amplasat sub bancheta spate, si astfel nu doar pasagerii sunt protejati in caz de accident frontal, ci si bateriile, riscul de scurgeri de energie electrica fiind redus la zero”, noteaza Euro NCAP.

La sfarsitul lunii februarie din acest an Euro NCAP a publicat primele trei teste de impact realizate vreodata cu automobile electrice. Atunci a fost testata tripleta Mitsubishi i-MiEV, Citroen C-Zero si Peugeot iOn. Ultimele doua masini au la baza modelul japonez i-MiEV.

Poti citi aici impresii, aprecieri si critici de la volanul a cinci masini electrice ale momentului.

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) este un organism european independent, infiintat in anul 1997, care realizeaza teste de impact pentru determinarea gradului de siguranta al masinilor noi. Euro NCap este sustinut de sapte guverne europene, de Comisia Europeana si de asociatii ale consumatorilor din tarile UE.

Lasa un comentariu