Acasa Foto FOTO: Saab a inceput productia primelor sale automobile electrice

FOTO: Saab a inceput productia primelor sale automobile electrice

de Adrian Mitrea

Saab 9-3 ePower pe linia de asamblare (sursa - Saab)
Saab 9-3 ePower pe linia de asamblare (sursa - Saab)

Desi intampina numeroase probleme financiare, Saab a demarat recent productia in serie limitata a primelor sale automobile electrice, bazate pe versiunea de caroserie break a modelului 9-3, toate fiind asamblate manual. Saab intentioneaza sa produca 70 de masini electrice pe care sa le puna in circulatie in Suedia, in acest an si in 2012, cu scop experimental.

Asamblarea manuala a automobilelor Saab 9-3 ePower are loc intr-o incapere speciala, denumita Frickeboa (o combinatie intre un centru de fabricatie a prototipurilor si o camera pentru training), separata de linia de fabricatie automatizata.

click aici pentru galeria foto

Sistemul de propulsie electric al masinilor este produs de UQM Technologies si livreaza 186 Cai Putere. Saab foloseste o transmisie cu o singura treapta de viteza, iar estimarile de performanta sunt o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 8,5 secunde si o viteza maxima de 150 km/h. Autonomia declarata de Saab este de 200 de kilometri.

Capacitatea bateriei este de 35,5 kWh. Aceasta este conceputa sa functioneze optim chiar si la temperaturi de -30 de grade Celsius, rezistand astfel la o temperaura cu 10 grade Celsius mai scazuta decat majoritatea bateriilor folosite de alti producatori auto, spune Saab.

Un prototip Saab 9-3 ePower a fost prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris din octombrie 2010.

comenteaza si pe saab-romania

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments