Acasa Evenimente VIDEO, FOTO: Cel mai scump Range Rover din istorie a fost lansat in Romania. Ion Tiriac este primul cumparator

VIDEO, FOTO: Cel mai scump Range Rover din istorie a fost lansat in Romania. Ion Tiriac este primul cumparator

de Adrian Mitrea

Range Rover Autobiography (sursa - Range Rover)

Cel mai scump SUV Range Rover lansat vreodata, editia limitata Autobiography Ultimate Edition, care costa 150.000 euro fara TVA (186.000 euro cu TVA), a fost lansat joi seara (19 mai 2011) in Romania printr-un eveniment organizat si pentru a celebra 40 de ani de Range Rover. Omul de afaceri Ion Tiriac este primul roman care si-a comandat masina, pentru colectia sa, intrucat acest model se va produce in doar 500 de exemplare.

Acest Range Rover este a doua masina pe care Ion Tiriac si-o cumpara pentru colectia sa de masini in ultimele trei luni. Inainte de luxosul SUV, omul de afaceri si-a cumparat un Rolls-Royce.

„Am cumparat un Rolls-Royce 1935 acum trei luni, la o licitatie la Londra. O frumusete! Cand am ajuns aici a trebuit sa-l desfac cu totul. Adica eu am (…) un atelier care numai asta face de ani de zile. Desface, pune la loc, gaseste piesele pe undeva prin coltul Angliei la treaba asta (masina Rolls-Royce – n.r.)”, a declarat Ion Tiriac pentru 0-100.ro, dupa evenimentul de lansare a Range Rover Autobiography Ultimate Edition.

click aici pentru galeria foto de la eveniment

Legatura dintre omul de afaceri si Range Rover e mai veche, de cand mergea la vanatoare in Africa.

Modelul aniversar editie limitata pe care si l-a cumparat este facut special la comanda si are un pret fara TVA de circa 150.000 euro. Sunt disponibile doua motorizari V8 pe seria limitata, un propulsor turbo diesel de 4,4 litri (LR-TDV8) si unul supraalimentata pe benzina de 5 litri (LR-V8 Supercharged).

click aici pentru fotografii cu Range Rover Autobiography Ultimate Edition

Colectia de masini a lui Tiriac mai cuprinde exemplare precum Lamborghini Diablo, Ferrari Dino, un Jaguar XJ220 si o multime de automobile Mercedes-Benz, mai noi si mai vechi.

Desi este un pasionat de automobile, el spune ca n-ar da milioane de euro pe un exemplar.

„Eu nu vreau sa par arogant, dar in momentul in care ai posibilitatea, si-ti vine ceva, daca vrei s-o cumperi o cumperi, daca nu, este undeva ridicol. Eu gasesc ca e ridicol sa ma duc sa-mi iau un pulover pe care sa dau 15.000 de euro, cum sa dau pe o masina doua milioane de euro mi se pare complet exagerat. (…) Ecclestone a vandut o masina, un K 500 Mercedes, acum doua luni si jumatate cu 4,5 milioane de sterline. O tehnologie noua, masina noua, sigur… foarte frumoasa, foarte noua, dar sa dai peste doua milioane…. eu nu dau!”, spune Tiriac.

La evenimentul de lansare a Range Rover Autobiography Ultimate Edition, organizat in complexul Stejarii, au participat reputati oameni de afaceri si personalitati. Momentul a fost organizat si pentru a marca 40 de ani de Range Rover, aceasta linie de modele a Land Rover sarbatorind 40 de ani de existenta in 2010.

Lasa un comentariu