Acasa BMW BMW va lansa un sistem de asistenta pentru viraj la stanga. Testele au inceput deja

BMW va lansa un sistem de asistenta pentru viraj la stanga. Testele au inceput deja

de Radu Preda

BMW Seria 5 (sursa - BMW)

BMW testeaza, pe modelul Seria 5, un sistem de asistenta pentru viraj la stanga, care se activeaza automat in momentul in care autoturismul se afla pe banda de langa axul soselei, fiind pregatit pentru o intoarcere sau pentru a vira spre stanga. Sistemul franeaza automat masina in cazul in care din sens opus vine un alt vehicul, pentru a evita accidentele.

Sistemul recunoaste banda pentru viraj la stanga cu ajutorul sistemului de navigatie, ce permite localizarea exacta a masinii, si cu o camera mono care citeste marcajele pentru viraj la stanga.

Trei fascicule laser verifica daca vine un vehicul din fata, pe o distanta de 100 de metri. Acestea pot detecta chiar si motocicletele care vin din sens opus.

In cazul in care senzorii detecteaza autovehiculele care se apropie din sens opus, dar masina continua sa intre in intersectie, asistentul pentru viraj la stanga va frana automat daca autoturismul are sub 10 km/h. In acelasi timp, un sunet de avertizare, precum si simbolurile de avertizare in panoul de instrumente si Head Up Display ii arata soferului din BMW motivul interventiei.

BMW Seria 5 sedan va putea fi echipat in viitor si cu sistemul de comunicare intre masini WLAN car-to-x.

Lasa un comentariu