Acasa Industrie Bosch se gandeste sa mai construiasca o fabrica in tara

Bosch se gandeste sa mai construiasca o fabrica in tara

de Radu Preda

Uzina Bosch (sursa - Bosch)

Bosch, unul din cei mai importanti producatori in industria tehnicii pentru autovehicule, va anunta in a doua parte a anului inceperea constructiei unei unitati de productie in Romania, a spus la Bucuresti directorul general al companiei pentru piata locala, Brigitte Eble. Grupul detine investitii in trei orase din tara si are peste 1.100 de angajati. Compania intentioneaza sa extinda si fabrica Rexroth de la Blaj.

“La inceputul anului, reprezentantii Bosch au purtat discutii cu prim-ministrul Romaniei in vederea construirii unei fabrici de tip greenfild in Romania. De asemenea, dorim sa extindem centrul de productie de la Blaj”, a declarat directorul general al Robert Bosch in Romania si Bulgaria, Brigitte Eble.

Grupul Bosch detine la ora actuala investitii in trei orase din Romania (Bucuresti, Blaj si Timisoara), in domeniul distributiei de echipamente si piese auto, echipamente termotehnice si scule electrice, import si distributie electrocasnice si componente pentru industria de masini-unelte, precum si un centru de servicii de externalizare. Aceste puncte de lucru au asigurat 1.135 de locuri de munca in 2010, in crestere cu 21% fata de 2009, iar volumul de achizitii realizat de Bosch in Romania a atins 94 milioane de euro.

Bosch Rexroth Blaj produce componente pentru fabricantii de masini, utilaje mobile, echipamente care produc energii regenerabile. Anul trecut, la fabrica de la Blaj au lucrat 470 de angajati, cu 35 de procente mai multi decat la finalul lui 2009.

In 2010, Bosch a achizitionat, pentru productia globala, componente de la 45 de furnizori romani in valoare de 94 milioane euro. „In 2011, ne asteptam sa achizitionam din Romania componente in valoarea de peste 100 de milioane de euro, de la 55 de furnizori, intre timp am identificat 70 de furnizori romani care pentru noi intra in discutie ca si furnizori Bosch”, a precizat Eble.

Bosch a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri in Romania in crestere cu 17%, la 161 milioane euro, nivel similar cu cel din 2008. In 2011, compania se astepta la o crestere a acestei valori cu 7% la 172 milioane euro.

Dacia reprezinta peste 40% din cifra de afaceri a grupului Bosch in Romania, valoarea pieselor a depasit anul trecut 70 de milioane euro.

In 2010, vanzarile Bosch au crescut atat in sectorul de activitate automotive aftermarket, cat si in ceea ce priveste componentele furnizate catre producatorii romani de autovehicule. Anul trecut, s-a observat o revigorare a segmentului de diagnoza auto pentru atelierele de service, dar si un interes tot mai crescut pentru serviciile oferite de reteaua Bosch Car Service.

La finalul anului 2010, Bosch Car Service avea in Romania 85 de ateliere de service partenere, in 47 de orase. Pana la finalul lui 2011, concernul german doreste sa fie prezent in Romania cu 100 de ateliere de service Bosch Car Service.

 

Lasa un comentariu