Acasa Curiozitati Ungaria vrea sa-si impiedice cetatenii sa detina masini inmatriculate in alte tari

Ungaria vrea sa-si impiedice cetatenii sa detina masini inmatriculate in alte tari

de Vlad Barza

Imagine de pe o autostrada din Ungarie (sursa - Agerpres)

Parlamentul maghiar analizeaza in prezent o propunere prin care cetatenii cu rezidenta permanenta in Ungaria sa nu mai aiba dreptul sa detina masini inmatriculate in alte tari, scrie Budapest Business Journal. Dealerii au cerut in mod repetat legi mai dure, dupa ce un sfert din reprezentatele de vanzari au dat faliment in ultimii ani, atat din cauza crizei, cat si fiindca multi conduc masini inmatriculate in alte tari, pentru a plati taxe mai mici. Inmatricularile de masini noi in tara vecina au scazut masiv, fiind de patru ori mai mici anul trecut, fata de 2006.

O comisie economica a Parlamentului ungar analizeaza si posibilitatea ca cei care umbla la kilometraj sa fie pedepsiti dur.

In plus, dealerii locali au insistat mult ca autoritatile sa ia masuri pentru a limita numarul cetatenilor unguri care conduc pe drumurile din tara autoturisme inmatriculate in alte tari, in special Slovacia.

Cifre neoficiale inaintate de unii distribuitori arata ca din cei 1.200 de dealeri care vindeau masini in Ungaria, 300 au dat faliment in ultimii doi ani, iar alti 300 sunt pe cale sa-si inchida portile, iar asta se intampla si din cauza ca foarte multi conduc masini inmatriculate in tari cu taxe si impozite mai mici.

Piata masinilor noi in Ungaria a scazut dur de la peste 180.000 de masini inscrise in 2006, la 45.000 anul trecut.

Lasa un comentariu