Acasa Industrie Producatorul francez de componente auto MGI Coutier incepe constructia unei noi fabrici in Romania

Producatorul francez de componente auto MGI Coutier incepe constructia unei noi fabrici in Romania

de Vlad Barza

Harta activitatilor Coutier pe plan mondial (sursa - MGI Coutier)

Producatorul francez de componente auto MGI Coutier SA care detine din 2006 o unitate in Timisoara, va demara la finele acestui trimestru lucrarile de constructie a unei noi unitati de productie care o va inlocui pe cea veche, devenita neincapatoare. Decizia vine pe fondul cresterii comenzilor venite de la Audi, Dacia, Ford si PSA, a anuntat compania in raportul sau comercial.

MGI Coutier SA incepe la finalul trimestrului curent lucrarile de constructie a unei noi fabrici, fiind vorba de un  proiect abandonat in 2008, insa care acum este „indispensabil”, pe fondul comenzilor venite de la Audi, Ford, Dacia si PSA Peugeot Citroen.

Compania spune ca noua unitate de productie va avea 10.000 mp si o va inlocui pe cea veche devenita neincapatoare pe fondul cresterii productiei.

Unitatea din Romania a avut afaceri de circa 28 milioane lei si un numar de 210 angajati, conform bilantului financiar din 2009.

MGI Coutier a avut o cifra de afaceri de 113 milioane euro pe plan mondial unde dispune de peste 4.000 de angajati.

MGI Coutier s-a infiintat in 1989 si are in prezent peste 20 de unitati de productie pe doua mari segmente: mecanisme si transfer de fluide.

Francezii produc, printre altele. componente pentru motoare, pentru sistemele electrice si pentru inchidere, sisteme de ventilatie dar si diverse cabluri utilizate la motoarele diesel.

Lasa un comentariu