Acasa Curiozitati VIDEO: Cel mai nou model Lada a pornit abia la a cincea cheie cu Vladimir Putin la volan

VIDEO: Cel mai nou model Lada a pornit abia la a cincea cheie cu Vladimir Putin la volan

de Redactia 0-100.ro

Lada Granta (sursa - Reuters)

Vladimir Putin a mers la uzinele Lada pentru a testa Granta, cel mai nou model al marcii, insa lucrurile nu au mers ideal. Au fost probleme cu deschiderea portbagajului, iar cu Putin la volan masina de 5.500 euro a pornit abia la a cincea incercare, scrie presa rusa. Granta este cel mai nou model Lada si se va lansa la final de an, cea mai scumpa varianta urmand sa coste 7.500 euro.

Premierul Vladimir Putin a vizitat uzinele auto de la Toliatti, unde a testat noul automobil Lada Granta, produs de AvtoVAZ. De culoarea visinei putrede, autoturismul de fabricatie autohtona si-a aratat, in prezenta premierului, caracterul sau,,,incapatanat. Mai intai porbagajul nu a vrut sa se deschida: a cedat numai sub eforturile insumate ale directorului AvtoVaz, Igor Komarov si a sefului societatii Rostehnologia, Serghei Chemezov. Iar cand Putin a incercat sa porneasca motorul, masina a ramas pe loc.

Intr-un final, dupa cinci incercari, masina s-a lasat „sedusa” de Vladimir Putin, care, dupa ce a inconjurat poligonul de testare apasand pe acceleratie pana la 120 km/ora, a plecat la intalnire cu muncitorii intreprinderii.

Moskovski komsomolet aminteste ca activitatea de PR a premierului a dat deja rezultate bune, ridicand vanzarile modelului Kalina, la bordul careia Putin a participat anul trecut la un raliu pe traseul Chita-Habarovsk. Acum, Kalina impodobeste cladirea administrativa a AvtoVaz. Pe bord – autograful lui Putin, iar pe o tablita impresiile soferului de onoare: „Arata ca un pui, dar zboara ca o randunica!”.

Lada Granta costa de la 220.000 ruble (5.500 euro), iar cea mai scumpa varianta ajunge la 300.000 ruble (7.500 euro). Masina se va lansa la final de an, productia in serie mare urmand sa incepa in octombrie. Kalina costa de la circa 6.000 de euro.

Vanzarile Lada au urcat cu 41% in primele trei luni, la 176.000 unitati.

Lasa un comentariu