Acasa Tehnologie Volkswagen va produce masini hibride de tip plug-in din 2013-2014

Volkswagen va produce masini hibride de tip plug-in din 2013-2014

de Adrian Mitrea

 

Volkswagen Golf blue-e-motion (sursa - Volkswagen)

Volkswagen va incepe sa produca automobile hibride de tip plug-in incepand cu 2013-2014, reincarcabile la priza, a anuntat constructorul auto german. Aceste autovehicule pastreaza avantajul autonomiei ridicate pe care il are orice masina diesel sau pe benzina, dar pot rula si in mod 100% electric pe distante scurte, in orase, reducand emisiile poluante si dependenta de petrol, spune Volkwagen.

„Masina electrica va influenta mobilitatea individuala in diferite moduri cruciale. (…) Pe termen mediu, tehnologia hibrida plug-in are un potential ridicat pentru ca ofera doua lumi intr-o singura masina”, a declarat presedintele Grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, intr-un comunicat de presa.

Fata de un autovehicul hibrid conventional, a carui baterie se reincarca din energia recuperata la franare sau atunci cand motorul cu ardere interna functioneaza, acumulatorul masinilor hibride plug-in poate fi reincarcat si la priza.

Oficialii Grupului Volkswagen nu au declarat ce masini hibride de tip plug-in va produce compania din 2013 incolo, insa indiciile despre primele masini hibride Volkswagen exista deja.

In ianuarie 2010 Volkswagen a prezentat conceptul NCC, care are un sistem de propulsie hibrid format dintr-un motor pe benzina de 1,4 litri TSI, de 150 Cai Putere(CP) si un motor electric de 27 CP, ambele cuplate la o transmisie robotizata DSG, cu opt trepteIn 2012 va fi lansata o versiune hibrida a sedanului Jetta, iar in 2013 vor fi lansate variante hibride ale Golf si Passat. Golf electric va putea fi gasit in showroom-uri tot din 2013, potrivit Volkswagen.

Volkswagen a vandut anul trecut 4,5 milioane de automobile la nivel mondial, in crestere cu 13,9% fata de cele 3,95 milioane de unitati livrate in 2009, stabilind un nou record pentru istoria marcii din Volfsburg.

Lasa un comentariu