Acasa Jaguar Jaguar va lansa o versiune de serie a conceptului C-X75, ce va costa pana la un milion de euro

Jaguar va lansa o versiune de serie a conceptului C-X75, ce va costa pana la un milion de euro

de Adrian Mitrea

Jaguar C-X75 (sursa - 0-100.ro)

Constructorul auto britanic Jaguar a anuntat ca va produce, incepand din 2013, o versiune de serie a conceptului C-X75 – o masina sport ecologica capabila sa atinga 100 km/h in circa 3 secunde si sa ruleze exclusiv electric pe o distanta de peste 50 km. Productia va fi insa limitata la 250 de exemplare, iar pretul va fi cuprins intre circa 800.000 euro si un milion euro.

Masina de serie va fi produsa intre 2013 si 2015, cu structura usoara din fibre de carbon. Pentru a realiza acest model Jaguar colaboreaza cu Williams F1.

In pofida performantelor ridicate, emisiile de CO2 pe kilometru vor fi de 99 grame. Constructorul spune ca viteza maxima a masinii de serie va fi de peste 320 km/h.

In cazul conceptului, prezentat in premiera in toamna anului trecut la Salonul Auto de la Paris, interiorul automobilului adopta facilitati de confort „pe dos” fata de automobilele conventionale: scaunul soferului e fix, iar volanul, instrumentele de bord si pedalele sunt reglabile.

click aici pentru a vedea fotografii cu Jaguar C-X75

Conceptul Jaguar C-X75 este propulsat de patru motoare electrice ce dezvolta un total de 780 Cai Putere. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 3,4 secunde, iar viteza maxima este de 330 km/h. Puterea ridicata a motoarelor „seaca” bateria de energie dupa doar 110 kilometri, insa pentru o autonomie extinsa intra in functiune doua mici turbine alimentate cu gaz, ce produc 96 Cai Putere fiecare. Astfel alimentat, Jaguar C-X75 poate parcurge in total pana la 900 de kilometri.

O configuratie similara a sistemului de propulsie va fi pastrata si pe masina de serie, au anuntat oficialii Jaguar.

Lasa un comentariu