Acasa Curiozitati Francezii asteapta peste sase luni pentru un Duster si noua luni pentru un Audi A1 din cauza crizei japoneze

Francezii asteapta peste sase luni pentru un Duster si noua luni pentru un Audi A1 din cauza crizei japoneze

de Vlad Barza

Dacia Duster in sectia de montaj (sursa - 0-100.ro)

Problemele furnizorilor japonezi dupa cutremurul din 11 martie se fac in continuare simtite, iar cumparatorii francezi trebuie sa astepte in plus trei – patru luni pentru a vedea masinile comandate, noteaza revista Auto Plus. Pentru un Clio sau un Duster timpii de asteptate trec de sase luni, iar la un Audi A1 ajung la noua luni, scriu francezii.

Constructorii auto au probleme de aprovizionare cu o serie de piese japoneze, in special componente de inalta tehnologie, iar lipsurile se vad si la termenii de livrare ale masinilor catre clientii francezi.

Publicatia noteaza ca timpii de asteptare pentru anumite versiuni de Clio ajung la sase luni (fata de trei luni inainte de seism), la Duster ajung la sase luni si jumatate iar la Volkswagen Tiguan si Audi A1 pot ajunge la noua luni. La un Peugeot 308 CC se asteapta pana la cinci luni si jumatate.

In plus, anumite versiuni de culoare nu sunt disponibile din cauza crizei japoneze, spre exemplu Toyota Aygo in negru nu poate fi comandat din cauza ca furnizorul care aducea pigmentul nu-l livreaza momentan.

Totusi, cum sustineau mai multe voci din industrie, cum ar fi Toyota sau Renault, problemele se vor mentine de-a lungul verii, insa spre final de an lucrurile ar trebui sa revina la normal.

Lasa un comentariu