Acasa Industrie Romania a intrat in concursul de inovatii auto NoAE. Organizatorii asteapta pana la 10 participanti

Romania a intrat in concursul de inovatii auto NoAE. Organizatorii asteapta pana la 10 participanti

de Adrian Mitrea

NoAE 2011 (sursa - 0-100.ro)
NoAE 2011 (sursa - 0-100.ro)

Romania participa in acest an pentru prima data la concursul de inovatii auto NoAE, infiintat in 2002, iar organizatorii asteapta sa se inscrie pana la zece participanti din tara.

Practic, NoAE este o platforma care culege idei, infiintata in 2002 de catre personalitati cunoscute din domeniul automobilelor si cu participarea Comisiei Europene.

Concursul se adreseaza inventatorilor, cercetatorilor, liber intreprinzatorilor, conducatorilor de intreprinderi, intreprinderilor si institutiilor care pot realiza inovatii referitoare la tematicile NoAE. Nu este important din ce bransa vine ideea sau daca este deja folosita in practica (non-automotive). Participarea la concurs nu este limitata la tarile vorbitoare de limba germana sau Europa, fiind binevenite inovatii din orice parte a lumii. Concursul se desfasoara sub patronajul Ministrului Federal pentru Economie si Tehnologie al RFG Rainer Bruderle.

„Pentru acest an asteptam pana la zece inscrisi din Romania”, a declarat pentru 0-100.ro Lorant Zambori, membru al echipei NoAE pentru Romania.

Profesorul Universitar Dr. Marius Enachescu, de la Universitatea Politehnica, a explicat, pentru 0-100.ro, ca este indicat ca participantii la NoAE sa depuna mai intai de toate o cerere de brevet la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), document prin care isi pot proteja ideea timp de 12 luni, la nivel mondial. Aceasta solutie este recomandata tuturor celor care vor sa-si protejeze ideea, chiar daca documentatia trimisa la NoAE este minimala si strict confidentiala pana in toamna (deci ideea n-ar putea fi furata – n.r.).

Mai multe despre eveniment pot fi gasite pe situl noae.ro.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre