Acasa Industrie Sistemul hibrid de pe Touareg si Cayenne, dezvoltat de Bosch, premiat la nivel international

Sistemul hibrid de pe Touareg si Cayenne, dezvoltat de Bosch, premiat la nivel international

de Radu Preda

Parallel full hybrid system (sursa - Bosch)

Bosch, furnizor german de componente auto, a primit in acest an premiul Automotive News PACE (Premier Automotive Suppliers Contributions to Excellence) pentru sistemul hibrid paralel P2 care echipeaza noul Volkswagen Touareg si noul Porsche Cayenne.

Tehnologia P2 Parallel Full Hybrid System reduce emisiile poluante si este primul astfel de sistem din lume care integreaza ambreiajul dedicat propulsiei hibride in carcasa motorului electric. Sistemul reduce emisiile de dioxid de carbon si imbunatateste economia de carburant de pana la 25%.

Tranzitia de la rularea in modul electric la cel pe benzina se realizeaza utilizand ambreiajul integrat al sistemului hibrid, comandat de un software dedicat.

Noile generatii ale Volkswagen Touareg si Porsche Cayenne S utilizeaza tehnologia P2 Parallel Full Hybrid System. In cazul ambelor masini, „surori” de platforma, ansamblul motor este format dintr-un propulsor pe benzina V6, turbo, care dezvolta 333 Cai Putere, si un motor electric de 47 Cai Putere. Puterea combinata a ansamblului este de 380 Cai Putere, iar cuplul motor masoara 580 Newton-metri (Nm). Cayenne Hybrid poate atinge o viteza maxima de 242 kilometri pe ora (+2 km/h fata de Touareg Hybrid) si ajunge la 100 km/h in 6,5 secunde.

Grupul Bosch este unul din liderii globali in materie de tehnologie si servicii. In Romania, Grupul Bosch este reprezentat de firma Robert Bosch SRL, cu un numar de peste 850 angajati.

Anul 2011 este al doilea an consecutiv in care Bosch primeste un premiu PACE. Din 1997, Bosch a primit sase premii PACE.

Introduse pentru prima data in industrie in 1995, premiile Automotive News PACE reprezinta recunoasteri ale inovatiei, tehnologiei avansate si performantei furnizorilor de componente auto. Premiile pentru 2011 au fost acordate in prima parte a lunii aprilie, in Detroit, SUA.

Lasa un comentariu