Acasa Piata Auto Programul Rabla special pentru masini electrice incepe saptamana viitoare

Programul Rabla special pentru masini electrice incepe saptamana viitoare

de Adrian Mitrea

Mitsubishi i-MiEV (sursa - mitsubishi-motors.ro)

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, sustine ca, incepand de saptamana viitoare (18-24 aprilie), cei care vor sa-si cumpere masini electrice prin „Programul Rabla” (Remat) vor primi sase vounchere in schimbul unei masini vechi casate, ajutorul de la stat fiind astfel de peste 5.000 euro, relateaza MEDIAFAX.

In prezent, cine caseaza o masina (neaparat mai veche de 10 ani) primeste un voucher de 3.800 lei pe care-l poate folosi la achizitionarea unei masini noi. In total pot fi folosite pana la trei astfel de vouchere pentru cumpararea unui automobil nou.

Prima companie auto importanta care a pus in circulatie o masina electrica in Romania, M Car Trading, importatorul Mitsubishi, a inceput sa vanda deja automobilul electric Mitsubishi i-MiEV prin Programul Rabla, dar dealerii marcii accepta maximum trei vouchere, ca pentru oricare alta masina.

„De saptamana viitoare, cei care vor dori sa cumpere autovehicule electrice si caseaza masini vechi vor primi sase vouchere, si nu unul ca pentru programul obisnuit, ceea ce inseamna peste 5.000 de euro. De fapt, asta inseamna diferenta de pret intre o masina cu combustibil si una electrica. In plus, celor care nu vor participa la «Programul Rabla» o sa le acordam o facilitate de 25% din pretul autovehicului electric, dar nu mai mult de 5.000 de euro”, a spus ministrul Laszlo Borbely, citat de MEDIAFAX.

Aceasta ultima „varianta” anuntata de Borbely este usor diferita de cea initiala comunicata intr-o conferinta de presa organizata saptamana trecuta.

Pe langa Mitsubishi, si Citroen a inceput sa preia comenzi pentru masina electrica Citroen C-Zero (de fapt un Mitsubishi i-MiEV cu mici modificari – n.r.), Citroen Romania fiind chiar primul mare importator auto care a anuntat la ce preturi va comercializa primul sau automobil electric disponibil pe plan local.

Este de asteptat ca in urmatoarea perioada si Renault sa anunte preturile pentru primele doua masini electrice pe care le va comercializa in Romania: Kangoo Z.E. si Fluence Z.E.

Lasa un comentariu