Acasa Media Tesla Motors da in judecata BBC pentru ca TopGear ar fi trucat un test drive

Tesla Motors da in judecata BBC pentru ca TopGear ar fi trucat un test drive

de Adrian Mitrea

Tesla Roadster si Tesla Model S (sursa - 0-100.ro)

Producatorul american de automobile electrice Tesla Motors a dat in judecata canalul britanic BBC deoarece intr-o emisiune TopGear din 2008 modelul Tesla Roadster a fost ironizat si publicului i s-au prezentat informatii false despre modelul Tesla Roadster, intr-un test comparativ cu Lotus Elise, scrie guardian.co.uk.

Cea mai rapida masina electrica din lume, Tesla Roadster, testata si de 0-100.ro, atinge 100 km/h in 3,9 secunde (3,7 secunde pentru varianta Sport). Masina deriva din Lotus Elise, motiv pentru care realizatorii TopGear au facut un test comparativ intre cele doua masini.

Intr-o emisiune difuzata initial in 2008 Tesla Roadster a ramas fara energie in baterii dupa 88 de kilometri parcursi pe circuit. Producatorul auto american sustine insa ca masina mai avea energie si ca testul a fost trucat pentru a face publicul sa creada ca autonomia Tesla Roadster este redusa.

Tesla Motors cere daune de peste 110.000 euro, si vrea ca emisiunea respectiva sa nu mai fie redifuzata sau sa apara pe alte suporturi (cum ar fi DVD).

In testul respectiv prezentatorul TV Jeremy Clarkson a si laudat masina pentru performantele sale. Poti revedea emisiunea mai jos.

Lasa un comentariu