Acasa SEAT Seat va lansa patru modele in 2012

Seat va lansa patru modele in 2012

de Adrian Mitrea

Seat IBX (sursa - 0-100.ro)

In tentativa de a-si creste vanzarile mondiale, brandul auto spaniol Seat va lansa patru modele anul viitor, printre care si noul Seat Leon, scrie autocar.co.uk citandu-l pe seful marcii, James Muir.

Seat este marca din Grupul Volkswagen cu cele mai slabe vanzari, desi acestea au fost in usoara crestere. Seat a livrat anul trecut 339.500 masini la nivel mondial (+0,8%), majoritatea in Spania, de peste doua ori mai putine decat Skoda si de 13 ori mai putine decat marca Volkswagen.

Muir, care a preluat Seat in 2009, a anuntat anul trecut un plan pe cinci ani ca o „ultima incercare pentru Seat”. Brandul spaniol va intra pe piata din China anul viitor, parte a acestui plan.

De asemenea, pentru a sustine expansiunea pe noi piete si pentru a revigora vanzarile, in 2012 vor fi lansate noul Seat Leon, un nou model de intrare in gama (entry level), un sedan cu patru usi si o versiune puternic restilizata pentru Seat Ibiza. Totusi, Muir nu a spus nimic despre crossover-ul cu trei usi Seat IBX prezentat recent sub forma de concept la Salonul Auto de la Geneva (1-13 martie).

Actuala generatie a modelului Seat Leon a fost lansata in 2005.

Lasa un comentariu