Acasa Industrie Petrom inchide definitiv rafinaria Arpechim

Petrom inchide definitiv rafinaria Arpechim

de Redactia 0-100.ro

Arpechim (sursa - Petrom)

Petrom nu a gasit cumparatori pentru rafinaria Arpechim Pitesti si a anuntat ca o va inchide pentru totdeauna. Angajații vor primi plati compenstorii de 10 milioane euro, scrie money.ro.

Decizia a fost luata in data de 24 martie 2011.

„Optiunea vanzarii, pe care compania a analizat-o in ultimul an, nu este fezabila intrucat nu a fost identificat un cumparator credibil care sa dispuna de expertiza si resursele financiare necesare operarii intr-un mod sustenabil si in siguranta a rafinariei. Pe de alta parte, investitiile in rafinaria Arpechim constituie o provocare avand in vedereca este o rafinarie fara iesire la mare, care importa titei si, in principal, exporta produse finite. In Europa, o serie de alte rafinarii, cu o tehnologie mai avansata si cu o pozitionare mult mai buna decat Arpechim se confrunta cu aceeasi situatie, fiind deja inchise sau neutilizate”, se arata intr-un comunicat al Petrom transmis Bursei.

Arpechim a functionat anul trecut trei luni.

Dupa oprirea permanenta a rafinariei, o serie de rezervoare, infrastructura logistica si facilitatile auxiliare vor continua sa fie exploatate ca depozit. In acest scop, compania va pastra un numar corespunzator de angajati.

Salariatii afectati de inchiderea rafinariei vor primi plati compensatorii, a caror valoare variaza in functie de vechime. Valoarea totala a acestora se va ridica la circa 10 milioane euro.

Citeste articolul integral pe money.ro.

Lasa un comentariu