Acasa Anvelope VIDEO: Sindicalistul Dragos Stanciu de la Pirelli Slatina, in greva foamei. Compania respinge protestul

VIDEO: Sindicalistul Dragos Stanciu de la Pirelli Slatina, in greva foamei. Compania respinge protestul

de Redactia 0-100.ro

 

Pirelli PZero (sursa - Pirelli)

Liderul Sindicatului Speranta din cadrul Pirelli, Dragos Stanciu, a intrat in greva foamei azi dimineata in jurul orei 7:00 ca forma de protest pentru conditiile grele de munca, informeaza adevarul.ro. Compania respinge actiunea sindicalistului.

Stanciu protesteaza pentru nerespectarea unor principii precum „salarii egale pentru munca egala” si din cauza conditiilor grele de munca si a remuneratiei mici. La Pirelli mai exista un sindicat condus de Elarion Babarelu, care nu s-a solidarizat protestului lui Dragos Stanciu, mai scrie sursa citata.

„Pirelli Tyres Romania considera forma de protest initiata ca fiind nejustificata, neexistand nicio plangere inaintata conducerii pana la momentul declansarii protestului. Politica salariala a Pirelli este in concordanta cu legislatia in vigoare. Pirelli garanteaza tuturor angajatilor sai drepturi salariale in conformitate cu volumul de munca prestat, compensand orele suplimentare conform prevederilor legale in vigoare”, se arata intr-un comunicat al Pirelli.

Totodata, compania spune ca „grija fata de angajati reprezinta una dintre valorile companiei Pirelli, care are in desfasurare o serie de programe de responsabilitate sociala menite sa sprijine personalul companiei si familiile acestora. Conducerea companiei a fost si este deschisa dialogului cu fiecare angajat in parte cat si cu reprezentantii celor doua sindicate”.

2 comentarii

Observer 22 martie 2011 - 13:05

Sigur ca da! Grija fata de angajatii e obiectivul central al multinationalelor venite in China Europei sa faca profit istoric. Sunt curios daca costul cu mana de lucru (a angajatilor romani, evident, nu a amangerilor italieni) depaseste 2% din costul final al produsului. Sau daca fondul de salarii al celor cativa manageri straini e mai mic (mira-mas!) decat al celor catorva sute de angajati romani. Pun pariu ca fiecare manager italian are "valoarea" cam 50 de negrisori de pe plantatie.

Reply
bzzzzzzzzzzzz 22 martie 2011 - 14:00

un salariu net unvdeva la 600 800 ron un cauciuc pirelli care merg numai la export undeva la 200 usd cel mai ieftin

Reply

Lasa un comentariu