Acasa Peugeot Peugeot 508 are preturi cuprinse intre 21.783 si 38.661 euro in Romania, inclusiv TVA

Peugeot 508 are preturi cuprinse intre 21.783 si 38.661 euro in Romania, inclusiv TVA

de Adrian Mitrea

Peugeot 508 (sursa - Peugeot)

Peugeot 508, automobilul care inlocuieste modelele 407 si 607, este disponibil in Romania la preturi cuprinse intre 21.783 euro si 38.661 euro, inclusiv TVA.

In total sunt disponibile patru variante de echipare, Acces, Active, Allure si GT si sapte motorizari, asociate unei caroserii sedan cu patru usi sau uneia SW (break) cu cinci usi. Sedanul are 4,79 metri lungime, iar break-ul masoara 4,81 metri lungime.

Peugeot 508 afiseaza noul limbaj de design al marcii, anticipat de conceptul SR1. Impozanta grila a radiatorului este acum mai discreta, iar farurile mai putin plonjate.

Exteriorul masinii copiaza destul de fidel conceptul 5 by Peugeot, prezentat in martie 2010 la Salonul Auto de la Geneva, care anticipa lansarea lui 508.

click aici pentru galeria foto

Peugeot 508 concureaza cu masini precum Volkswagen Passat, Ford Mondeo, Opel Insignia, Renault Laguna si Citroen C5.

Peugeot 508 utilizeaza platforma 3 a grupului PSA Peugeot Citroen si este produs la Rennes (Franta) pentru piata europeana. Masina va fi produsa si in China, pentru piata domestica.

Sub capota lui Peugeot 508, constructorul auto francez va monta sistemul HYbrid4, care va fi inaugurat pe masini de serie in 2011, la modelul Peugeot 3008. Aceasta tehnologie hibrida este formata dintr-un propulsor diesel de 2 litri, cu filtru de particule (FAP), care dezvolta 163 Cai Putere (CP), si unul electric de 37 CP. Aceasta versiune nu este inca disponibila la Peugeot 508. Cu sistemul HYbrid4 masina va putea rula exclusiv electric la viteze mici (in oras de exemplu), iar toate patru rotile pot avea tractiune, in caz de nevoie. Emisiile de dioxid de carbon sunt de 99 de grame pe kilometru. Tehnologia HYbrid4 poate fi montata pe orice tip de caroserie, spune Peugeot, promitand sa eficientizeze consumul de carburant si performantele.

Optiunea de motorizare e-HDI din listele de preturi de mai jos se refera la un sistem micro-hibrid. Acesta consta de fapt in tehnologia Stop & Start, care opreste automat motorul cand masina sta pe loc la semafor sau in aglomeratie si il reporneste cand soferul intentioneaza sa demareze. Pe langa functia Stop & Start, e-HDI mai presupune ca alternatorul sa ajute motorul cu ardere interna prin livrarea a cativa Cai Putere la accelerare. In mod traditional, alternatorul doar recupereaza energie de la motor.

comenteaza pe psaclub

 

Preturi Peugeot 508 sedan (sursa - Trust Motors)

Preturi Peugeot 508 SW (sursa - Trust Motors)

Lasa un comentariu