Acasa Romania A inceput editia 2011 a Programului Rabla

A inceput editia 2011 a Programului Rabla

de Adrian Mitrea

(sursa - 0-100.ro)

Ministerul Mediului si Padurilor, prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a lansat miercuri, 16 martie 2011, a saptea sesiune a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national 2011, care se adreseaza persoanelor fizice, persoanelor juridice sau operatorilor economici fara personalitate juridica, care detin in proprietate un autovehicul mai vechi de zece ani inmatriculat pe numele sau.

Practic, incepand de astazi, persoanele fizice se pot se pot adresa firmelor colectoare, in vederea casarii acestora masinilor mai vechi de zece ani.

De asemenea, persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale se pot inscrie in Programul Rabla incepand cu data de 21 martie.

Ca si in 2010, cei care caseaza masinile primesc un tichet cu valoarea de 3.800 lei. De asemenea, pentru achizitionarea unui autovehicul nou se pot utiliza unul, doua sau cel mult trei tichete valorice.

Lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati sa participe in anul 2011 la Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national, precum si cea a operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz sunt publicate pe site-ul AFM.

Bugetul pentru editia 2011 a Programului Rabla are fonduri totale alocate in suma de 228 milioane lei, bani suficienti pentru a casa 60.000 de masini mai vechi si pentru a da proprietarilor in schimb vouchere in valoare de 3.800 lei pentru a cumpara un automobil nou. Daca va exista cerere mai mare, Guvernul a lasat deschisa posibilitatea de a suplimenta fondurile.

Fiindca pe langa curatarea parcului auto national de masini vechi Programul Rabla este si un instrument de stimulare a cumpararii de masini noi, voucherele sunt transmisile si se gasesc pe piata, libera la anunturi de mica publicitate si chiar la unii dealeri auto.

Prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national 2010, s-au casat 189.323 autoturisme uzate si s-au achizitionat 62.550 autoturisme noi, dintre care, 25.263 de origine autohtona.

Inceperea editiei 2011 a Programului Rabla demareaza cu intarziere. Executivul a promis initial ca Programul va demara la 1 februarie, ulterior ca va incepe la 15 februarie, insa iata ca startul oficial are loc azi, 16 martie.

Vanzarile de masini noi din Romania au scazut cu 18% anul trecut, comparativ cu 2009, de la 116.000 unitati la 94.500 automobile, insa chiar si in aceste conditii sase marci importante, de renume, au reusit sa infranga criza.

1 comentariu

Cristian 17 martie 2011 - 23:58

Prietene cred ca puteai sa-ti gasesti alta poza pt o "rabla". ce ai pus tu acolo e "capodopera"

Rusine

Reply

Lasa un comentariu