Acasa Tehnologie Continental va lansa pompa de combustibil cu electronica integrata

Continental va lansa pompa de combustibil cu electronica integrata

de Radu Preda

Pompa de combustibil Continental cu electronica integrata (sursa - Continental)

Furnizorul german de componente auto Continental lucreaza impreuna cu un constructor european de masini pentru a lansa, incepand cu 2013, o pompa de combustibil cu electronica integrata.

Noua tehnologie va reduce consumul de combustibil si emisiile de dioxid de carbon. Pompa va fi controlata de o unitate de control electronica integrata. In prezent, unitatile electronice de control sunt module separate, situate in afara rezervorului de combustibil.

Integrarea electronicii in pompa va reduce timpul de asamblare, spatiul si costurile.

Pompa va furniza motorului doar cantitatea necesara de combustibil pentru functionare. Astfel se va realiza o economie de energie electrica de 60-70% in comparatie cu sistemele traditionale de alimentare cu combustibil. Pentru un motor de 1,8 litri asta poate insemna o reducere a emisiilor de dioxid de carbon pe kilometru cu pana la 2 grame.

Continental a inregistrat vanzari de 26 miliarde de euro in 2010. Grupul are 150.000 de angajati in 46 de tari.

Producatorul german de componente auto si anvelope Continental a investit peste 350 milioane euro in Romania, unde are opt unitati de productie si trei centre de cercetare-dezvoltare, in localitatile Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi, Slatina (un joint-venture) si Sacalaz (un centru de distributie est-european de anvelope).

Lasa un comentariu