Acasa Honda Activitatea Toyota si Honda, perturbata din cauza unui cutremur devastator produs in Japonia

Activitatea Toyota si Honda, perturbata din cauza unui cutremur devastator produs in Japonia

de Radu Preda

Angajat Honda (sursa - Honda)

Mari producatori auto niponi, cum sunt Toyota si Honda, precum si unii furnizori de componente auto, au fost nevoiti sa-si inchida fabricile dupa ce un cutremur cu magnitudinea de 8,9 grade pe scara Richter s-a petrucut vineri dimineata in largul coastelor Nord-Estice ale Japoniei, scrie presa internationala.

Cutremurul s-a produs la 14:46 ora locala a Japoniei la 130 km in largul coastei de Sendai, la nord de Tokyo, provocand tsunami de 10-20 metri. Orase din Nordul tarii au fost inundate si mai multi oameni au murit.

Toyota, cel mai mare constructor auto din lume, si partenerii sai au inchis trei fabrici, a declarat Shiori Hashimoto, un purtator de cuvant al companiei.

Toyota a inceput anul acesta productia de masini la o noua fabrica in Miyagi, care fabrica automobilele compacte Yaris si are o capacitate de 120.000 de vehicule pe an.

Toyota Boshoku Corp, un furnizor Toyota Motor, a raportat daune la o instalatie in Miyagi. Soselele din apropierea fabricii au fost, de asemenea, afectate, a declarat Misako Nagata, un purtator de cuvant al producatorului de piese.

Denso Corp, cel mai mare producator de piese auto din Japonia, a declarat ca o fabrica din sudul orasului Miyagi a fost afectata.

Primele informatii arata ca si Honda are activitatea perturbata. Un angajat Honda ar fi murit in fabrica dupa ce un zid s-a daramat.

Rafinaria companiei Cosmo Oil Co, de langa Tokyo, a fost cuprinsa de flacari, iar centralele nucleare au fost inchise.

Agentia meteorologica japoneza a avertizat ca urmeaza replici si a spus oamenilor sa evite zonele de coasta si sa se indrepte spre terenuri mai inalte.

Lasa un comentariu