Acasa Ferrari Geneva 2011: Ferrari FF sparge tiparele. Atribute de break, performante de top

Geneva 2011: Ferrari FF sparge tiparele. Atribute de break, performante de top

de Adrian Mitrea
Ferrari FF (sursa - 0-100.ro)
Ferrari FF (sursa - 0-100.ro)

Ferrari FF, inlocuitorul modelului-varf de gama 612 Scaglietti, este noutatea pregatita de italienii din Maranelo pentru Salonul Auto de la Geneva (1-13 martie). FF combina atributele unei masini de familie cu performantele de top pentru care Ferrari este renumit.

Numele masinii, FF, vine de la Ferrari Four (Ferrari Patru, patru scaune, tractiune integrala). FF este primul automobil Ferrari echipat cu tractiune integrala si, de asemenea, este pentru prima data cand celebrul producator auto italian lanseaza un automobil atat de practic.

click aici pentru a vedea standul Ferrari de la Geneva

Sistemul de tractiune 4×4, denumit 4RM, este cu 50% mai usor fata de alte sisteme echivalente de pe piata, spune Ferrari.

Pe langa doua locuri in plus fata de un Ferrari obisnuit, modelul FF dispune si de un portbagaj impresionant de 450 de litri (800 litri cu bancheta spate rabatata).

Masina este desenata de Pininfarina si dispune de un motor V12 de 6.262 centimetri cubi (6,3 litri), cu injectie directa de benzina, ce dezvolta 660 de Cai Putere la 8.000 de rotatii pe minut. Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,7 secundesi emite 360 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Ferrari FF are un design tipic de Shooting Break. Denumirea provine de la cuvantul „Break” sau omonimul sau „Brake”, folosit initial in cazul carutelor tractate de cai salbatici sau a celor folosite pentru diverse munci si extins apoi in cazul vehiculelor destinate vanatorii.

In anii ’60 si ’70, asa-numitele Shooting Break sau Shooting Brake motorizate erau extrem de populare in Marea Britanie.

Corespondenta de la Geneva.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre