Acasa Ford UPDATE: Asa arata Ford B-Max, modelul pe care Ford il va produce doar in Romania

UPDATE: Asa arata Ford B-Max, modelul pe care Ford il va produce doar in Romania

de Redactia 0-100.ro

 

Ford B-Max (sursa - 0-100.ro)

Ford prezinta la Salonul Auto de la Geneva (1-13 martie), in premiera mondiala, modelul B-Max, automobil de familie de mici dimensiuni care urmeaza sa fie produs din a doua parte a acestui an in Romania, in uzina Ford de la Craiova.

UPDATE: La standul Ford de la Geneva este expus momentan un automobil Ford Grand C-Max in locul in care va fi prezentat pe durata Salonului modelul B-Max. Grand C-Max apare in fotografiile cu presupusul B-Max expus la stand, publicate initial de 0-100.ro.

Ford a confirmat denumirea B-Max pentru automobilul pe care il va produce la Craiova.

Conceput in Germania, Ford B-Max, care va fi produs exclusiv la Craiova, poate fi incadrat in categoria monovolumelor de mici dimensiuni, avand ca principal rival Opel Meriva. Spre deosebire de Meriva si de alte automobile conventionale, Ford B-Max nu are montanti B (stalpi) si este inspirat din conceptul Iosis Max prezentat 2009.

click aici pentru a vedea toate fotografiile la rezolutie mare

Potrivit planurilor anuntate si reconfirmate, Ford va incepe sa produca automobilul B-Max in septembrie, cu un an intarziere fata de planurile initiale. Masina va ajunge pe piata imediat dupa, tot in acest an. Tinta Ford este de a produce 150.000 unitati B-Max anual la Craiova.

In 2012 vor inra in productie, la Craiova, un inlocuitor pentru vehiculul comercial usor Transit Connect, precum si un motor pe benzina cu trei cilindri, turbo, cu injectie directa, din familia de propulsoare EcoBoost.

Planurile companiei americane s-au amanat cu un an, astfel ca uzina Ford de la Craiova va ajunge la o capacitate de productie instalata de 300.000 de unitati in 2013, nu in 2012. Respectand acelasi plan, intarziat cu un an, in 2013 la Craiova va exista o capacitate de productie instalata pentru 250.000 de motoare pe an.

In primul trimestru din 2010 Ford a inceput productia de utilitare Transit Connect la Craiova, fiind finalizate sectiile vopsitorie si caroserie. Din 8 septembrie 2009 si pana in primele luni din 2010 uzina din Banie a asamblat masini (deci nu a produs – n.r.) din pachete de piese (CKD) importate din Turcia.

Ford a achizitionat in septembrie 2007 un pachet reprezentand 72,4% din actiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro.

2 comentarii

Mihai 28 februarie 2011 - 12:41

Sunteti realmente niste amatori profesionisti … sau profesionisti amatori.

Acela este C-max in poze, nu B-max.

Reply
Mihai 1 martie 2011 - 13:53

Ati nimerit-o si voi in sfarsit … mai bine va apucati de crosetat.

Reply

Lasa un comentariu