Acasa Opel Opel va lansa un inlocuitor pentru decapotabila Astra TwinTop in 2013

Opel va lansa un inlocuitor pentru decapotabila Astra TwinTop in 2013

de Adrian Mitrea

Opel Astra TwinTop (sursa - Opel)

Opel a anuntat ca va lansa un nou automobil decapotabil in 2013, bazat pe platforma tehnica a familiei de modele Astra (cinci usi, SportsTourer si GTC). Tot in acelasi an va mai intra in familia Opel si un automobil mic, de oras.

Astfel, noul model decapotabil va veni sa umple locul lasat liber de Astra TwinTop, automobil decapotabil cu acoperis metalic la care Opel a renuntat anul trecut.

Bursa zvonurilor de pe acum sugereaza ca noul model va avea acoperis textil, asa cum au avut toate masinile decapotabile compacte produse de Opel pana la modelul Astra TwinTop. Daca va avea un acoperis textil, noul cabrio Opel ar urma sa concureze cu Volkswagen Golf Cabriolet.

Noua decapotabila face parte din planul de investitii de 11 miliarde euro anuntat cu aproximativ un an in urma si vine dupa produse de succes precum Insignia, Astra si Meriva. In toamna acestui an Opel va lansa si noua generatie Zafira, precum si masina electrica cu generator pe benzina Ampera.

Ca urmare a unui parteneriat dintre management si reprezentantii angajatilor din timpul restructurarilor de la fabrica Gliwice din Polonia, modelul decapotabil va fi construit in aceasta uzina, alaturi de actualul model Astra cu cinci usi.

Pe langa noua decapotabila si micul automobil de oras, ambele programate pentru 2013, Opel va mai lansa si un SUV de oras, in 2012.

Lasa un comentariu