Acasa Saab Saab isi va prezenta noua fata in martie

Saab isi va prezenta noua fata in martie

de Adrian Mitrea

Noutati Saab Geneva 2011 (sursa - premiere-mondiale.ch)

Marca suedeza Saab, salvata de la lichidare de catre Spyker, va dezvalui la Salonul Auto de la Geneva (1-13 martie) un concept ce prefigureaza viitorul companiei, in noua era in care a pasit.

Un mini sit construit pentru a anunta premierele pregatite pentru Geneva arata ca pe 23 februarie vor fi dezvaluite modelele 9-3 si 9-3 Cabriolet, cel mai probabil versiuni imbunatatite (facelift) ale celor existente.

De asemenea, la Geneva va fi aratata publicului, pentru prima oara, si varianta break a limuzinei 9-5, denumita 9-5 SportCombi. Prima fotografie cu masina a aparut deja.

Marea surpriza o constituie un concept care va fi dezvaluit pe 1 martie, la Salon. Desi nu exista informatii despre acesta, este de asteptat ca masina sa prefigureze viitoarea generatie a modelului 9-3, care ar trebui sa ajunga pe piata in 2012. O alta ipoteza ar fi ca Saab va dezvalui un concept prin care sa anunte relansarea modelului 92.

Pentru a cumpara Saab, Spiker a platit ultimii bani catre GM in iulie 2010, cu zece zile inainte de termen. In total, Spyker a dat GM 400 milioane de dolari pentru Saab. Cele doua parti au semnat pe 23 februarie 2010 documentele finale pentru tranzactionarea marcii Saab, salvand astfel brandul suedez de la lichidare.

De atunci, Spyker a anuntat planuri marete pentru noua sa achizitie. Este vorba de relansarea modelului Saab 92 din anii ’50 si semnarea unui contract cu celebrul designer Jason Castriota.

comenteaza pe saab-romania

Lasa un comentariu