Acasa Nissan Nissan construieste in Portugalia a treia fabrica de baterii pentru masini electrice din Europa

Nissan construieste in Portugalia a treia fabrica de baterii pentru masini electrice din Europa

de Radu Preda

Fabrica Baterii Auto Nissan Cacia - Portugalia (sursa - Nissan)

Nissan a inceput constructia unei fabrici de baterii litiu-ion in Cacia, Portugalia, pentru a sustine productia de masini electrice a Aliantei Renault-Nissan in Europa. Uzina este a treia de acest tip pe care Nissan o construieste in Europa, dupa cea de la Sunderland, Marea Britanie. 

Unitatea de productie este construita pe un teren cu o suprafata de 30.450 de metri patrati, apartinand fabricii de cutii de viteze a Renault. Investitia se ridica la 156 milioane euro.

La Cacia vor lucra 200 de persoane care vor fabrica 50.000 de baterii pe an, incepand in decembrie 2012. Cealalta uzina, de la Sunderland, va fi operationala la inceputul anului 2012, lucrarile fiind demarate in aprilie 2010. Cea de-a treia fabrica ce deserveste Alianta Renault-Nissan este Flins, in Franta, cu o capacitate de productie de 100.000 de uniati pe an.

„Cacia va fi una dintre cele trei fabrici care vor furniza baterii masinilor electrice ale Aliantei, incepand cu modelul 100% electric Nissan Leaf”, a declarat directorul de operatiuni (Chief Operating Officer) al Nissan, Toshiyuki Shiga.

Din anul 2015, Alianta Renault-Nissan va produce 500.000 de masini electrice si baterii, la nivel mondial.

Lasa un comentariu