Acasa Chevrolet VIDEO, FOTO: Chevrolet Orlando a fost lansat in Romania de Andi Moisescu, cu proiectii

VIDEO, FOTO: Chevrolet Orlando a fost lansat in Romania de Andi Moisescu, cu proiectii

de Adrian Mitrea

Lansare Chevrolet Orlando in Romania (sursa - 0-100.ro)

Orlando, primul monovolum al marcii americane Chevrolet creat pentru piata europeana, a fost lansat in Romania joi seara (10 februarie), cu un mic spectacol de proiectii, de prezentatorul si realizatorul TV Andi Moisescu. Evenimentul a avut si o usoara nota caritabila.

Practic, odata cu lansarea oficiala a lui Orlando in Romania, Chevrolet a anuntat un parteneriat cu SOS Satele Copiilor Romania, organizatie reprezentata de presedintele Mihai Negut. Prin parteneriat Chevrolet furnizeaza organizatiei patru automobile, trei Spark si un Cruze.

click aici pentru a vedea fotografii de la eveniment

Proiectiile de lumini pare ca au fost tema primelor doua lansari de masini din acest an din Romania. Noul C4, lansat in urma cu o saptamana, a avut parte de un eveniment cu un spectacol similar, dar cu accentul pus pe vedete si modernitate.

Chevrolet Orlando (sursa - 0-100.ro)Orlando este insa un automobil de familie, ce dispune in standard de sapte locuri, lucru marcat si de cei sapte pasageri numerotati care au coborat din masina.

Spectacolele de lansare cu multi invitati si organizate in alte locuri decat binecunoscutele showroom-uri au devenit tot mai rare in peisajul auto al ultimilor ani, din cauza crizei, insa Chevrolet si alte cateva marci prezente pe piata din Romania dau semne ca vor cu orice pret sa creasca, macar ca imagine, si investesc in orice. Chiar si asa, au existat mici scapari organizatorice: sonorizare slaba, cu ecou puternic, imagine si sunet decalate pe proiectie.

Spuneam cu orice pret pentru ca Orlando, oricat ar fi de competitiv, joaca in foarte restransa categorie a monovolumelor. In Romania se vand anual sub 1.500 de unitati (toate marcile), reprezentand mai putin de 1,5% din piata totala de automobile.

Modelul Orlando, dezvaluit in varianta de serie ca premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris din octombrie 2010, are un pret de pornire de 14.790 euro in Romania, inclusiv TVA. Orlando este construit pe platforma lui Cruze, iar clientii pot alege intre o motorizare pe benzina si doua turbo diesel.

click aici pentru a vedea fotografii oficiale cu Orlando

In Romania, Orlando echipat cu motorul de baza, pe benzina, de 1,8 litri (141 Cai Putere), are un pret de pornire de 14.790 euro, inclusiv TVA. Motorizarea turbo diesel de 2 litri cu 130 Cai Putere porneste de la 17.490 euro, inclusiv TVA. Cel de-al doilea propulsor diesel dezvolta 163 Cai Putere.

Clientii pot alege intre trei niveluri de echipare: LS, LT si LTZ.

Echiparea de baza include:

  • aer conditionat
  • ESC
  • 6 airbaguri
  • oglinzi electrice şi încălzite
  • 7 locuri si functionalitatea unui adevarat MPV
  • scaun sofer si pasager reglabil pe 4 directii
  • geamuri electrice fata cu impuls
  • coloana de directie reglabila pe inaltime
  • radio CD cu MP3

La interior se remarca asa-numita asezare a scaunelor tip „amfiteatru”, prin care inginerii au reusit sa ridice al doilea si al treilea rand de scaune pentru a permite ocupantilor lor sa vada mai bine in fata si lateral. Designul interior este preluat de la sedanul Cruze.

La capitolul siguranta, Orlando este echipat cu sase airbaguri: doua in fata, doua laterale si doua cortina. De asemenea, in caz de accident, niste senzori deblocheaza usile pentru a permite ocupantilor sa nu ramana captivi in interior.

Productia monovolumul Orlando a inceput in octombrie 2010 la fabricile General Motors din Coreea de Sud.

Chevrolet este cea mai importanta marca internationala a grupului american General Motors (GM) cu vanzari anuale de aproximativ 4,2 milioane de autovehicule, in peste 130 de tari (la nivelul anului 2010).

comenteaza pe gmclub

Lasa un comentariu