Acasa Fiat Inventatorul Common Rail a produs motorul de 1,3 litri Multijet cu numarul 4 milioane

Inventatorul Common Rail a produs motorul de 1,3 litri Multijet cu numarul 4 milioane

de Adrian Mitrea

Fiat 500 echipat cu motorul Multijet cu numarul 4 milioane (sursa - AutoItalia)

Inventatorul motorului turbo diesel Common Rail, grupul auto italian Fiat, a produs motorul turbo diesel de 1,3 litri Multijet cu numarul 4 milioane, a anuntat importatorul Fiat in Romania, AutoItalia.

Propulsorul aniversar a fost fabricat pe 4 februarie la uzina Fiat Bielsko Biala din Polonia si echipeaza un Fiat 500 care va merge la un client din Franta. Motorul de 1,3 litri Multijet se afla in prezent la cea de-a doua generatie, Multijet II, si este disponibil intr-o gama ce porneste de la 75 Cai Putere (CP) si ajunge la 85 CP si 95 CP.

Motorul, lansat initial in 2003, se regaseste pe multe dintre modelele grupului Fiat, de la Fiat Panda, Fiat Punto, Lancia Ypsilon, Fiat Qubo, Alfa Romeo MiTo si Fiat 500.

De asemenea, acelasi propulsor echipeaza si masini Opel.

„Considerata inovatia care a schimbat perceptia asupra tehnologiei diesel si a modalitatii in care poate fi ea folosita, Multijet este o evolutie a sistemului Common Rail inventat de Fiat in 1997”, se arata intr-un comunicat al AutoItalia.

In Romania au fost comercializate pana in prezent peste 14.000 de autovehicule echipate cu motorul de 1,3 litri Multijet.

Tehnologia Common Rail este acum utilizata in toate motoarele turbo diesel moderne.

Lasa un comentariu