Acasa Chevrolet Chevrolet sarbatoreste 100 de ani de existenta prin lansarea lui Volt si a unui nou motor in Europa

Chevrolet sarbatoreste 100 de ani de existenta prin lansarea lui Volt si a unui nou motor in Europa

de Adrian Mitrea

Chevrolet Volt (sursa - General Motors)

Chevrolet sarbatoreste aniversarea a 100 de ani de existenta, in acest an, prin lansarea in Europa a masinii electrice cu generator pe benzina Chevrolet Volt si prin oferirea unui nou motor turbo pe benzina, a declarat presedintele Chevrolet Europa, Wayne Brannon, intr-o intalnire cu jurnalisti auto din Romania.

„Pe 3 noiembrie este aniversarea Chevrolet. Din acel punct inainte vom livra Volt catre diverse piete din Europa. Vom avea nevoie de un an si jumatate sau doi ani pentru a-l duce in toate tarile”, a spus Brannon.

Astfel, Volt va ajunge in Romania cel tarziu in 2013.

Potrivit oficialului Chevrolet, Volt nu se va canibaliza cu Opel Ampera (aceeasi masina, dar cu mici diferente estetice – n.r.) deoarece cele doua marci au un public diferit, insa a admis ca i-ar fi placut sa fi existat mai multe diferente intre cele doua automobile.

Un lucru grozav la Volt si Ampera este ca sunt doua masini electrice care n-au nevoie de infrastructura speciala, a spus Brannon. Aceste masini pot fi conduse si alimentate ca orice alta masina pe benzina, pastrand avantajul ca pe distante de circa 50 de kilometri (daca utilizatorul poate conecta masina la priza) sa ruleze fara sa consume deloc benzina. 0-100.ro a fost prima publicatie auto din Romania care a testat un prototip al lui Chevrolet Volt, in urma cu un an. Poti citi testul aici.

Pe langa noutatea numita Volt, Chevrolet va oferi clientilor, pe anumite modele, un nou propulsor turbo pe benzina, de 1,6 litri. Este vorba de acelasi motor de pe Opel, de 180 Cai Putere (CP), pe care-l mai utilizeaza si Saab.

Este de asteptat ca noua motorizare sa debuteze pe Cruze hatchback, in martie, la Salonul Auto de la Geneva.

comenteaza pe gmclub

Lasa un comentariu