Acasa Citroen UPDATE: Citroen a inceput sa vanda masini electrice in Romania. Urmatoarele lansari sunt DS4 si DS5

UPDATE: Citroen a inceput sa vanda masini electrice in Romania. Urmatoarele lansari sunt DS4 si DS5

de Adrian Mitrea

Didier Gerard (sursa - 0-100.ro)

Citroen este primul mare producator auto care a inceput sa comercializeze masini electrice pe plan local, modelul C-Zero, iar primele livrari catre clienti se vor face in urmatoarele saptamani, a declarat pentru 0-100.ro directorul general al Citroen Romania, Didier Gerard. Potrivit acestuia, in vara va fi lansat modelul DS4, iar in decembrie sau ianurarie 2012 automobilul DS5.

„Citroen C-Zero poate fi deja comandat in Romania. Va veni si in showroom-uri in saptamanile care urmeaza”, a spus Gerard, dupa evenimentul de lansare al noului C4 in Romania, care a avut loc joi seara (3 februarie).

Citroen C-Zero (sursa - Citroen)Seful Citroen Romania a precizat ca masina este gandita pentru a fi comercializata prin leasing, plata cash fiind dezavantajoasa pentru client (din cauza pretului mare de achizitie – n.r.).

UPDATE 8 februarie: C-Zero are un pret de 36.642 euro in Romania, inclusiv TVA, a anuntat Citroen Romania.

„Trebuie sa recunosc ca piata romaneasca nu este complet dezvoltata si pregatita pentru acest tip de masina (electrica – n.r.). Avem discutii cu cateva companii mari pentru a o vinde si promova. Clientii vor plati o taxa sa o utilizeze. (…) O pot si cumpara, dar e mai bine prin leasing. Asa e modelul de afacere pe care-l impune masina. Nu vom face vanzari mari. Noi vrem sa facem cunoscut modelul si sa ne pozitionam ca primii care aduc masini electrice in Romania. Suntem foarte mandri sa fim primii (…)”, a declarat Gerard.

Citroen C-Zero, la fel ca si Peugeot iOn, este derivat din vehiculului electric Mitsishi i-MiEV, avand modificari minime, si dispune de un motor electric de 47 KW (64 Cai Putere). Bateriile litiu-ion asigura o autonomie de 150 de kilometri, iar o incarcare completa dureaza 6 ore. La o priza de inalta tensiune, bateriile se incarca la 80% din capacitate in 30 de minute.

Citroen DS4 (sursa - Citroen)Didier Gerard a mai spus ca in iunie va fi lansat modelul DS4, al doilea model al gamei DS, iar la sfarsitul acestui an, in decembrie, sau cel mai tarziu in ianuarie 2012, va veni in showroom-urile Citroen din Romania si modelul DS5.

„Deci vom avea in total trei masini din gama DS disponibile in Romania: DS3, DS4 si DS5”, a spus Gerard.

Intrebat cand si daca Citroen va aduce C4 coupe in Romania, oficialul marcii franceze a raspuns evaziv si confuz, lasand sa se inteleaga ca DS4 inlocuieste C4 coupe: Noul C4 e aici. Dupa cum vedeti nu e coupe. (…) Veti vedea DS4 in iunie si va invit atunci sa-mi spuneti daca e sau nu o versiune coupe. (…) Oamenii vor prefera o masina cu cinci usi, la care nu se vad usile din spate (manerele de deschidere ascunse – n.r.). Cred ca va avea succes in Romania pentru ca C4 coupe a fost un model de succes aici si cred ca multi clienti vor fi interesati de acest nou model (DS4 – n.r.).

comenteaza pe clubcitroen si pe psaclub

Lasa un comentariu